• Al capdavant de les finances alemanyes va equilibrar el pressupost per primera vegada el 2014 i ho ha estat aconseguint des de llavors, i fins i tot ha tingut un superàvit
  • A prop de 400 empleats del ministeri vestits de negre van formar un gran zero humà i s’han volgut acomiadar del que ha estat el seu cap durant els últims vuit anys
  • Peter Altmaier (CDU) en serà el seu substitut al Ministeri de Finances

Wolfgang Schäuble abandona el Ministeri de Finances rumb al Bundestag i deixa darrere seu un llegat històric. Al capdavant de les finances alemanyes va equilibrar el pressupost per primera vegada el 2014 i ho ha aconseguit des de llavors, i fins i tot ha tingut un superàvit. Els 'homes de negre' del Ministeri han volgut acomiadar-se del que ha estat el seu cap durant els últims vuit anys amb un 'zero' humà.

A prop de 400 empleats del Ministeri de Finances vestits de negre van formar un gran zero humà com a homenatge a Wolfgang Schäuble. El responsable de configurar el pressupost federal alemany durant els últims vuit anys assumirà dimarts el càrrec de cap de la cambra baixa del parlament. El nou president del Bundestag, deixa l’equilibri del pressupost com el seu llegat més important. Peter Altmaier (CDU) serà el seu substitut al Ministeri de Finances.

"Va ser un honor per a mi", va dir Schäuble al personal del Ministeri de Finances reunit durant el seu comiat

"Va ser un honor per a mi", va dir Schäuble al personal del Ministeri de Finances reunit durant el seu comiat. Les parts que negocien amb la cancellera Angela Merkel per unir-se al seu pròxim govern han dit que tenen la intenció de continuar amb la prudència pressupostària. Segons recull 'Bild', també hi va haver molts aplaudiments per Schäuble quan va agrair als seus empleats a la sala més gran del ministeri a la Wilhelmstrasse de Berlín. "És hora de dir adéu!", ha conclòs.

Bild Zeitung, el diari de més circulació al país, ha recollit la imatge a la seva primera pàgina com la seva foto del dia.

El comiat dels treballadors del Ministeri té dos símbols clars de l'era Schäuble. El vestit negre, que s'ha convertit en un símbol del Ministeri els últims anys, i el zero, el gran objectiu que ha llançat la popularitat del ministre als nivells de la cancellera Angela Merkel.

La insistència de Schäuble a aconseguir un pressupost equilibrat va ser vist amb bons ulls a Alemanya però criticat a l'exterior. Per a molts, Alemanya no necessitava un superàvit comercial tan gran i que hauria d'aprofitar les baixes taxes d'interès per obtenir més préstecs i impulsar la despesa en infraestructura, educació i habitatge.

Balance presupuestario del gobierno de Alemania (Vía: qz.com)

Noticias relacionadas

contador