Notícies de economia

ep archivo   imagen de archivo de una bandera de alemania

El sentiment econòmic alemany assoleix màxims des del març del 2022, segons el ZEW

L'indicador ZEW de sentiment econòmic per a Alemanya va registrar novament un augment a l'enquesta d'abril. Amb 42,9 punts, està 11,2 punts per sobre del valor del març d'aquest any i supera la previsió del consens, situada a 35,1. A més, assoleix el nivell més alt des del març del 2022. En contrast, l'avaluació de la situació econòmica a Alemanya ha estat gairebé sense canvis. L'indicador corresponent va augmentar marginalment en 1,3 punts fins a un nou valor de -79,2 punts.

wego london

La taxa d'atur del Regne Unit puja per sorpresa al 4,2% màxims de sis mesos

La taxa d'atur del Regne Unit ha pujat fins i tot per sorpresa al 4,2%, el nivell més alt en sis mesos, segons revelen les dades publicades aquest dimarts per l'Oficina d'Estadístiques Nacionals britànica (ONS, per les sigles en anglès). En concret, ara hi ha 85.000 persones més en situació d'atur, de manera que el nombre total d'aturats s'ha elevat fins als 1,44 milions.

israel iran dron

S&P: "Ha augmentat el risc d'errors de càlcul tàctics a l'Orient Mitjà"

L'atac d'aquest cap de setmana de l'Iran a Israel llançant una ofensiva sense precedents amb avions no tripulats i míssils, segons informa S&P Global Ratings, podria suposar una forta escalada del conflicte. L'agència assenyala que una ampliació del conflicte podria afectar l'estabilitat econòmica mundial.