ep archivo   imagen de archivo de una bandera de alemania
AYUNTAMIENTO DE COLMENAR - Archivo

L'indicador ZEW de sentiment econòmic per a Alemanya va registrar novament un augment a l'enquesta d'abril. Amb 42,9 punts, està 11,2 punts per sobre del valor del març d'aquest any i supera la previsió del consens, situada a 35,1. A més, assoleix el nivell més alt des del març del 2022. En contrast, l'avaluació de la situació econòmica a Alemanya ha estat gairebé sense canvis. L'indicador corresponent va augmentar marginalment en 1,3 punts fins a un nou valor de -79,2 punts.

"Una economia global en recuperació està impulsant les expectatives per a Alemanya, amb la meitat dels enquestats anticipant que l'economia del país es recuperi durant els propers sis mesos. Contribuint encara més a l'optimisme creixent hi ha les avaluacions molt millors de la situació i les expectatives econòmiques a les destinacions d'exportació d'Alemanya. Això es reflecteix, entre altres coses, a l'esperada apreciació del dòlar nord-americà enfront de l'euro", comenta el president de ZEW, el professor Achim Wambach, sobre els resultats de l'enquesta.

El sentiment dels experts del mercat financer pel que fa al desenvolupament econòmic de la zona euro també va experimentar un augment considerable a l'abril. Amb 43,9 punts, l'indicador es va incrementar en 10,4 punts en comparació amb el març i va superar la previsió (37,2). L'indicador de situació per a la zona euro també va pujar i va augmentar 6,0 punts fins a una nova lectura de -48,8 punts.

contador