cb libra bajaosh1

Després de la pujada de tipus de la Reserva Federal dels EUA (Fed) de 75 punts bàsics de dimecres, el mercat es pregunta si el Banc d'Anglaterra farà un pas similar. Mentre un increment de 25 punts bàsics està més que descomptat, molts experts estudien que l'increment serà del 0,5%. En canvi ningú creu que el banc central d'Andrew Bailey anunciï un increment més gran i la lliura es mantindrà sense gaires canvis.

"Es preveu que el BoE no tindrà cap més remei que seguir els passos de la Fed i pujar els tipus d'interès una vegada més (per cinquena vegada consecutiva)". Tot i això, els agents del mercat no esperen una pujada dels tipus d'interès de 75 punts bàsics per part del BOE, ja que el banc no té la mateixa flexibilitat que la Fed", comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'Avatrade. "El que s'espera del BoE és una pujada dels tipus d'interès de 50 punts bàsics i només això”, afegeix.

Això és perquè el Regne Unit s'enfronta a una greu situació, explica l'expert: "Les xifres del PIB s'estan reduint i estan caient al ritme més ràpid en més d'un any. Els operadors estan preocupats per l'augment de la inflació i l'agressiva política monetària adoptada pel Banc d'Anglaterra, que donarà una gran mossegada al creixement econòmic durant els propers mesos en comparació del que tenim ara, que ja està mostrant una situació nefasta per al Regne Unit. Segons les darreres xifres, el creixement salarial del Regne Unit s'està alentint i la taxa d'atur està augmentant”.

"És probable que la lliura esterlina pateixi una gran volatilitat, especialment enfront del dòlar, i el camí de la menor resistència s'inclina a la baixa", afegeix. Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, la lliura va caure breument per sota de la zona dels 1,2000-1,1930 dòlars abans de repuntar a principis d'aquesta setmana. "Aquesta zona continua sent un suport clau. Una ruptura sostinguda per sota dels 1,1950 obre la perspectiva dels mínims de març de 2020. La zona dels 1,2160 es converteix ara en resistència, i per sobre d'ella als 1,2450", comenta Michael Hewson, cap d'anàlisi de CMC Markets per part seva.

Creu Hewson que "25 punts bàsics no seran ni de lluny suficients, i que necessitem veure un mínim del 0,50% avui mateix amb un compromís ferm per fer front als nivells actuals d'inflació, que el Banc d'Anglaterra ens diu que encara no han aconseguit el seu punt màxim”.

"El Regne Unit ja es dirigeix ​​cap a l'estanflació i/o la recessió, faci el que faci, amb una altra pujada del preu de l'energia a l'octubre. Pretendre el contrari és una il·lusió, i amb la lliura caient un 15% als últims 12 mesos, el Comitè de Política Monetària necessita enviar un missatge clar, i no la confusa orientació a la qual ens hem acostumat", sentencia.

contador