ep archivo   monedas y billetes en euros
EUROPA PRESS - Archivo

L'euro manté el seu to alcista aquest dijous, després que dimecres toqués un màxim d'un mes d'1,1857 dòlars, després de la publicació de l'enquesta dels PMI de Markit que va mostrar un fort creixement del sector manufacturer europeu juntament amb la pressió inflacionista derivada dels problemes de la cadena de subministrament.

  • 1,0655$
  • -0,13%

La moneda comunitària també va aconseguir el seu valor més alt en un mes contra la moneda nipona, als 130,44 iens, i un màxim de sis setmanes, 0,8602 penics enfront de la lliura esterlina. L'euro també s'ha vist afavorit pels comentaris dels responsables del Banc Central Europeu (BCE) sobre els seus plans de reducció del deute.

El president del Bundesbank, Jens Weidmann, es va sumar als comentaris d'altres responsables de política monetària de l'entitat i va advertir que el BCE no hauria d'ignorar el risc que la inflació s'acceleri més ràpid del previst. Per contra, el governador del Banc de Grècia, Yannis Stournaras, va replicar que l'institut emissor no hauria de sobreinterpretar l'actual repunt de la inflació, opinió de la qual es va fer ressò més tard l'eslovè Boštjan Vasle.

Luis de Guindos, vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), per la seva banda, va avançar aquest dimecres que es durà a terme una millora de les perspectives macroeconòmiques, ja que la recuperació de 2021 està sent més intensa del que s'esperava. A més, va dir que els indicadors avançats "són positius", que la recuperació de l'economia europea durant el segon trimestre ha estat "molt intensa" i que està previst que segueixi així durant la segona meitat de 2021.

"Amb la previsió que la inflació se situï per sobre del nou objectiu simètric del BCE del 2% per al que queda d'any, els falcons del Consell de Govern del BCE s'han fet més ressò dels riscos inflacionistes i de la necessitat de frenar les compres de bons", comenten els experts de Danske Bank. "Això prepara el terreny per a alguns debats interessants durant la reunió del BCE de la propera setmana. Esperem que el gran debat sobre el futur del programa PEPP només tingui lloc durant la reunió de desembre", afegeixen.

ANÀLISI TÈCNICA

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, "sembla que l'euro/dòlar es dirigeix ​​de nou cap als màxims de juliol a 1,1910 dòlars, i als màxims del 25 de juny als 1,1975 dòlars", assenyala Michael Hewson, cap d'anàlisi de CMC Markets. "La zona d'1,1780/90 dòlars hauria d'actuar com a suport, perquè això es desenvolupi. Per sota dels 1,1780 dòlars, l'objectiu és la zona d'1,1720 dòlars".

Pel que fa a la lliura, l'expert creu que "tornem a apropar-nos al nivell de 0,8640 lliures enfront de la moneda comunitària, amb un suport actualment a prop de la zona de 0,8560. Per sota de 0,8550 l'objectiu és 0,8520".

Finalment, "el rebot actual del cable (lliura/dòlar) des dels mínims d'agost segueix sent poc convincent", assegura Hewson. "Necessitem veure un moviment a través de la zona d'1,3820 dòlars per obrir 1,3900 dòlars. El suport de la línia de tendència als 1,3750 dòlars s'ha de mantenir, perquè continuï el rebot actual o es corre el risc de tornar al nivell d'1,3680 dòlars".

contador