libraeuro

La lliura esterlina cedeix terreny aquest dimarts, des dels màxims de sis mesos aconseguits enfront de l'euro aquest dilluns i suavitza també el seu avanç enfront del dòlar. La moneda perd empenta, ja que l'impuls de la decisió del b en les pròximes eleccions britàniques s'ha esvaït.

Nigel Farage, líder de la formació, va anunciar que només presentarà les circumscripcions on van guanyar els laboristes. Després de la notícia, la lliura es va disparar un 1% contra l'euro, fins al voltant dels 0,8550 lliures, canvi no vist des de maig d'aquest any. A més, la moneda va guanyar un 0,7% en l'encreuament contra el dòlar, fins als 1,2860 dòlars.

El mercat va interpretar la maniobra de Farage com que Johnson obtindrà un resultat que li permetrà reforçar la seva majoria de cara a l'aprovació de l'acord de retirada sobre el Brexit. No obstant això, els experts criden a la cautela pels nombrosos obstacles que encara queden en el camí i aquest to més prudent es reflecteix en el comportament de la moneda aquest dimarts.

De fet, alguns analistes comenten que la d'aquest dilluns "va ser una reacció massa exagerada per al qual és un canvi de paradigma molt limitat en les eleccions del 12 de desembre", assenyalen experts d'RBC Markets. "Una majoria conservadora és una mica més probable, però hi ha vents en contra," afegeix. La victòria de Johnson dona a la lliura opcions de pujada d'un 3%, segons una enquesta de Reuters.

Noticias relacionadas

contador