ep euro dolar portada
Europa Press

La moneda comunitària espera per sota dels 1,11 dòlars la reunió del Banc Central Europeu, després d'haver pausat les pujades de l'1,5% dimecres per l'augment de la gana pel risc. Tot i això, la cautela torna a imposar-se entre els operadors abans del conclave bancari en què s'espera que el banc central ofereixi la seva visió sobre com la guerra a Ucraïna afectarà el creixement i la inflació a la zona euro.

Després de tocar dilluns un mínim de 22 mesos als 1,0806 dòlars, l'euro va aconseguir remuntar amb ganes fins a tancar als 1,1074 dòlars el 9 de març. El moviment va ser impulsat en part pels recents informes que la Unió Europea estava discutint una emissió conjunta de bons per finançar la despesa en energia i defensa, indica Mazen Issa, estrateg sènior d'FX a TD Securities.

Les alces de la moneda comunitària es van produir per un debilitament generalitzat del dòlar, a causa de la demanda reduïda de valors refugi després dels titulars positius d'Ucraïna. Però la moneda aviat hauria de reprendre la pujada, segons Brown Brothers Harriman (BBH).

D'altra banda, la presidenta del BCE, Christine Lagarde, s'enfrontarà a moltes preguntes sobre la debilitat de l'euro a la conferència de premsa després de la reunió de política monetària d'aquest dijous, afirma Indosuez Wealth Management. El baix nivell de l'euro ha amplificat l'efecte inflacionista dels alts preus del petroli, expliquen aquests analistes, i preveuen que sigui un dels temes que s'abordin a la conferència de premsa d'aquest dijous.

"L'euro ha corregit aproximadament la meitat de l'onada de vendes provocades pel conflicte armat a Ucraïna quan el parell cotitzava per sobre dels 1,1200 dòlars el 23 de febrer", indiquen els analistes de MUFG. "Un comportament similar del preu s'ha observat en altres encreuaments de l'euro que s'han vist afectats negativament pel conflicte d'Ucraïna", afegeixen.

"El rebot recent de l'euro ha estat impulsat principalment pel renovat optimisme entre els inversors que el conflicte entre Rússia i Ucraïna sigui més curt del que s'ha assenyalat anteriorment. No obstant això, podria reflectir en part les expectatives sobre possibles canvis de política monetària a Europa", indiquen.

La reunió de política monetària del BCE d'avui encara és més important per als participants al mercat, ja que proporcionarà la primera orientació clara sobre com és probable que reaccionin a l'hora de fixar la política en resposta al xoc creat pel conflicte d'Ucraïna. Els experts indiquen que el mercat ja descompta que el xoc desemboqui en una estanflació a la zona euro que farà que el repte del BCE sigui encara més difícil a l'hora de fixar la seva política.

Noticias relacionadas

contador