ep exenciones irpf
CIM TAX & LEGAL

Els contribuents encara estan a temps d'estalviar-se fins a 10.000 euros a la propera declaració de la renda. Fins que comenci el termini de presentació encara queden alguns mesos, l'últim trimestre d'any és el clau per fer modificacions a l'actual declaració i aconseguir que surti a tornar l'any que ve. Com fer-ho?

Una de les solucions més senzilles és apostar per la retribució flexible. Com expliquen a TaxDown, és un sistema retributiu que permet al treballador dividir el cobrament del sou; una part en efectiu i una altra a través de productes o serveis que contracta a través de la companyia, com ara l'abonament transport. No totes les empreses ofereixen aquestes facilitats, però aquelles que sí que ho fan possibiliten que els treballadors puguin arribar a estalviar-se una mitjana d'entre 100 i 400 euros.

Una altra fórmula és fer una donació a una ONG, a associacions culturals o, fins i tot, a partits polítics. D'acord amb els paràmetres de l'Agència Tributària, els ciutadans espanyols es poden arribar a deduir fins al 80% dels primers 150 euros que hagin donat a organitzacions sense ànim de lucre. Aquest percentatge baixa fins al 35% si se supera aquesta quantitat. D'aquesta manera, un contribuent que doni assíduament a aquest tipus d'associacions pot aconseguir un estalvi potencial de fins a 120 euros a la renda.

Apostar per una declaració conjunta també vol dir una quantiosa bonificació. Segons les dades elaborades pels experts fiscals de TaxDown, un matrimoni pot arribar a estalviar-se fins als 3.400 euros si escullen aquest mètode, una xifra similar si es fa la declaració incloent-hi els fills, mentre que les parelles de fet es poden deduir fins als 2.150 euros. D'altra banda, els pares divorciats també poden incloure a l'IRPF la pensió alimentària, cosa que els permet estalviar-se una mitjana d'entre 200 i 600 euros, depenent de la manutenció acordada.

Els contribuents interessats a vendre i comprar un habitatge des del començament d'any també poden adherir-se a diverses deduccions. Aquest és el cas dels propietaris més grans de 65 que es vulguin desfer de la seva residència habitual, ja que no tindran cap obligació fiscal amb l'Agència Tributària a partir d'aquesta edat, estalviant milers d'euros.

Un altre procés que compta amb unes quantioses bonificacions a l'IRPF és la venda d'un immoble, seguit de l'adquisició d'un altre, ja que els guanys que s'hagin obtingut en aquesta operació no s'han de declarar. És a dir, si en aquesta comercialització un individu aconsegueix un benefici de 50.000 euros no ho ha de presentar davant d'Hisenda.

Aquells propietaris que tinguin uns inquilins fixos en un dels seus habitatges poden arribar a deduir-se el 60% dels ingressos que obtenen pel lloguer. Per exemple, si una persona té un pis llogat per 600 euros al mes i guanya 7.200 euros per 12 mesos, tenint un total de 200€ de despeses, de manera general es quedaria amb 7.000 euros. Tot i això, en ser l'habitatge habitual d'una altra persona, s'aplicaria la reducció del 60%, tributant només per 2.800 euros (7.000 euros menys el 60%).

Noticias relacionadas

contador