ep la ministra de hacienda y funcion publica maria jesus montero en una rueda de prensa posterior al 20220726151704
Eduardo Parra - Europa Press

"El Govern està treballant" en un possible nou impost per a les grans fortunes, que seria temporal, "igual que l'impost a les energètiques i a la banca", i entraria en vigor a partir de l'1 de gener del 2023, segons ha avançat aquest dijous la ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero.

"Estem treballant en una idea temporal", "les circumstàncies diran si cal o no prorrogar-lo", ha assenyalat la ministra en declaracions als mitjans de comunicació als passadissos del Congrés dels Diputats. "Considerem que és necessari demanar un esforç més gran i per tant a aquells que tenen majors patrimonis i rendes", ha afegit.

Però aquesta idea no és pas nova. Segons Montero, "el Ministeri fa diverses setmanes que està treballant en aquesta qüestió", ha assegurat durant una entrevista a laSexta.

Tot i això, no ha volgut donar més detalls sobre aquest futur impost. "Cal deixar que els tècnics hi treballin", s'ha limitat a dir. Tampoc ha revelat si s'inclourà als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2023. I, encara que la intenció és que estigui en vigor al començament de l'any que ve, la ministra d'Hisenda ha precisat que "s'haurà de veure'n la tramitació".

L'impost a grans fortunes seria diferent del que hi ha actualment i que grava els patrimonis per sobre de 700.000 euros (excloent-ne 300.000 euros d'habitatge habitual).

L'anunci es produeix precisament en un moment de debat i encreuament de paraules entre partits polítics sobre la pertinència o no d'aplicar rebaixes d'impostos després que diverses comunitats governades pel PP engeguin reduccions, o fins i tot l'eliminació, de l'impost de patrimoni. De fet, des de les files socialistes s'ha acusat els populars d'aplicar un "dumping fiscal" a les seves autonomies.

Noticias relacionadas

contador