bolsamadrid valores ibex portada

La setmana ha arrencat amb el festiu del 'Dia de la Hispanitat' a Espanya i d'altres llocs del món, però amb les borses operant amb normalitat (als EUA és 'Columbus Day', però igualment els índexs obren). Els inversors s'enfronten a uns dies en què els catalitzadors per a la renda variable augmentaran de manera significativa respecte a la setmana passada, quan l'Ibex va aconseguir pujar un 3%. El selectiu espanyol ha tancat la sessió pràcticament pla, amb una pujada de tot just el 0,03%, a 6.979,9 punts.

  • 11.299,30
  • -0,56%

Dins del selectiu hi ha hagut molta tranquil·litat (destaquen les alces de PharmaMar), però a fora, al Mercat Continu, els petits valors han decidit prendre's literalment això de fer festa. Tubos Reunidos i Service Point es disparen un 60% i un 40%, respectivament, i també pugen amb ganes Nyesa (+11%), Nicolás Correa (+7,4%); Tubacex (+7%), Airtificial (+4,7%)...

Durant les properes cinc sessions començarà la temporada de resultats del tercer trimestre als Estats Units de la mà dels bancs. A més, es coneixeran importants dades macroeconòmiques, entre els quals destaquen els IPC dels EUA i la zona euro, el ZEW alemany o la producció industrial de la zona euro i dels EUA. Tot això, a partir de demà dimarts. També parlaran molts membres de bancs centrals aquests dies i es coneixeran les previsions de tardor de l'FMI. Christine Lagarde i Luis de Guindos, presidenta i vicepresident del BCE, respectivament, compareixen aquest dilluns.

Igualment, serà una setmana "crucial" per al Brexit, diuen els experts, amb el rellevant Consell Europeu de dijous i divendres.

"Aquesta setmana, estarem atents als titulars sobre el Brexit en el període previ a la cimera de la UE. El Regne Unit ha dit que la cimera marca una data límit per a acordar un acord comercial i que es retirarà de les negociacions i es prepararà per a un Brexit dur si no n'hi ha cap. Creiem que el final del període de transmissió -el 31 de desembre- és encara massa lluny com perquè s'arribi a un acord en aquest moment, i esperem que les negociacions continuïn, també després d'aquesta setmana", expliquen els analistes de Danske Bank.

Wall Street va finalitzar el divendres amb pujades d'entre el 0,6% del Dow Jones i el 1,4% del Nasdaq, i l'Àsia ho ha fet bé aquesta matinada, amb alces destacades. Això, després que el Banc Popular de la Xina hagi anunciat un canvi de regles que fa més barat posar-se en curt amb el iuan.

En un altre ordre de coses, cal destacar les últimes notícies relacionades amb la Covid-19. Després que Donald Trump digués la setmana passada que autoritzarà 'per la via ràpida' i a regalar als americans el tractament de Regeneron contra la Covid que ell mateix ha provat i que considera molt efectiu, el conseller delegat de la companyia ha advertit que el bon resultat amb Trump és una cosa excepcional i que fan falta més proves per a determinar que el tractament funciona. Així mateix, l'expert Moncef Slaoui, que treballa amb la Casa Blanca per trobar una vacuna al més aviat possible, té l'esperança que els fabricants sol·licitin una autorització d'emergència a la FDA a la fi de novembre.

A més, les cròniques internacionals parlen de l'avanç de la pandèmia a Europa i de la situació d'Espanya. "La pandèmia continua causant estralls a Europa i els Governs recorren a confinaments localitzats per frenar la propagació del virus. El Govern espanyol ha causat controvèrsia després d'imposar l'estat d'alarma a Madrid i el Govern del Regne Unit anunciarà més restriccions per a Anglaterra el dilluns", explica CNBC.

Finalment, cal assenyalar que aquesta setmana els inversors també estaran pendents de les negociacions sobre el paquet d'estímuls als EUA. La possibilitat que s'arribi a un acord s'ha refredat durant el cap de setmana ja que tant la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, com els republicans del Senat van rebutjar l'oferta d'1,8 bilions de dòlars de la Casa Blanca.

Noticias relacionadas

contador