ep un panel del ibex en el palacio de la bolsa a 12 de enero de 2022 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

Tancament baixista per a l'IBEX (-0,65%; 8.781,60 punts) després que aquest dilluns els números verds s'imposessin al Vell Continent. La sessió d'avui ha comptat amb la referència baixista de Wall Street després del festiu de la jornada passada, fet que ha allunyat el selectiu espanyol de la resistència dels 8.840 punts.

  • 11.156,70
  • 1,58%

El mercat americà registra caigudes destacades, sobretot al sector tecnològic, a causa d'un nou repunt en el rendiment dels bons. La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys ha escalat fins a l'1,83% (màxims de dos anys), a causa de les previsions d'un enduriment monetari més alt de la Reserva Federal (Fed) per contenir la inflació.

Als Estats Units, també ha estat notícia Microsoft, que ha sorprès el mercat en anunciar la compra de l'empresa de videojocs Activision Blizzard per gairebé 69.000 milions de dòlars i una prima propera al 40%. Sens dubte, la notícia corporativa més destacada des del començament d'any.

Tot això durant una altra sessió carregada de referències clau. D'una banda, continua el Fòrum de Davos, del qual ahir va ser protagonista el president xinès, Xi Jinping, que va avisar del risc de pujar els tipus massa ràpid. En aquest sentit, cal recordar que avui es reunia el Banc del Japó, que ha mantingut els tipus sense canvis al -0,1%.

Els responsables de la política econòmica japonesa han pujat les previsions mitjanes d'inflació, fins a l'1,1% des del 0,9%, en resposta al recent augment dels preus de l'energia, mentre que la previsió del PIB s'eleva del 2,9% al 3,8%.

A més, avui s'ha publicat la taxa d'atur ILO al Regne Unit (va caure al 4,1% al novembre), i s'ha conegut el ZEW alemany, que ha estat molt millor del que s'esperava.

També s'han publicat una sèrie de resultats rellevants, entre els quals destaquen els de Goldman Sachs, les accions del qual s'enfonsen en incomplir el banc els pronòstics del consens. Tot i guanyar a prop de 4.000 milions de dòlars durant el trimestre, les seves xifres s'han situat per sota del que s'esperava.

Tot això en una setmana durant la qual els resultats marcaran el pas. Dijous comença la temporada de comptes a Espanya amb Bankinter, mentre que a l'altra banda de l'Atlàntic es publicaran aquell dia les xifres de Netflix. Així mateix, aquest mateix dijous es coneixerà la referència macro més rellevant de la setmana, l'IPC de la zona de l'euro.

EL PETROLI RONDA ALS 87 DÒLARS

Mentrestant, el petroli segueix escalant posicions i el barril Brent ja ronda als 87 dòlars, mentre que el WTI s'acosta als 85 dòlars. Tot i que l''or negre' ha reduït el seu avenç a mesura que ha anat avançant el dia.

"Aquest matí hem vist com el preu del cru Brent s'ha mogut per sobre dels 87 dòlars. Aquest és el nivell més alt des del 2014", indiquen els experts de Danske Bank al seu informe diari.

"La restricció de l'oferta mundial, l'optimisme renovat sobre la suavitat d'òmicron i les tensions geopolítiques recents han estat els principals impulsors del moviment a l'alça del petroli a les últimes setmanes. La nostra base continua sent que el preu del petroli s'estabilitzarà i eventualment baixarà a finals d'aquest any a causa d'un dòlar més fort, la normalització de l'oferta per part de l'OPEP+ i l'enduriment de la política econòmica mundial que pesa sobre la demanda”, afegeixen aquests analistes.

ALTRES MERCATS

L'euro canvia a 1,1340 dòlars (-0,6%). L'or cotitza amb lleus pujades (1.819 dòlars) i la plata puja prop del 3% (23,56 dòlars).

El bitcoin cedeix un 1,2% (41.625 dòlars) i l'ethereum es deixa un 2,9% (3.121 dòlars).

La rendibilitat del bo espanyol a 10 anys avança fins al 0,668%.

Noticias relacionadas

contador