ep paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 23 de mayo de 2023 en madrid espana el ibex 35 ha
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 acomiada l'última sessió del maig amb pèrdues voluminoses (-1,28%, 9.050 punts) després d'unes hores durant les quals havia aconseguit neutralitzar les caigudes de l'inici de la sessió. La resta de borses europees també han registrat caigudes notables entre l'1% i el 2%.

Dins del selectiu espanyol han destacat les fortes retallades en Rovi (segons s'ha publicat, s'estan investigant més de 50 milions en ajuts a la companyia). El segueixen Acerinox, Acciona Sabadell i Solaria Energía. Al costat positiu, la millor ha estat Telefónica, juntament amb Cellnex i Amadeus. Al Continu, sobresurt Aedas Homes, que puja després d'anunciar el millor resultat anual de la seva història.

  • 11.146,40
  • 1,49%

Aquest dimecres Alemanya (cau fins al 6,1%) i França (es modera al 5,1%) han publicat els seus IPC preliminars del maig, mentre que aquesta tarda s'anunciarà als EUA el llibre Beige de la Fed. El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos presenta avui l'informe semestral d'estabilitat financera, en què l'entitat analitza l'impacte de la crisi bancària als EUA i a Suïssa al sector bancari de la zona euro.

Avui s'ha tancat un mes de maig que ha estat relativament tranquil per a les borses i que ha estat marcat principalment per les decisions de tipus dels bancs centrals. La Fed, el BCE i el Banc d'Anglaterra han elevat tipus en 25 punts bàsics, respectivament, i ara el mercat està molt pendent especialment dels plans de la Fed per al juny (13 i 14), ja que se'n descompta una altra pujada de 25 punts bàsics, quan al principi s'havia pensat que no hi hauria més alces després de la del 3 de maig passat.

Amb tot, l'IBEX acumula durant el cinquè mes de l'any una caiguda del 2,06%. El selectiu ha perdut durant aquesta jornada el nivell que tenia entre els 9.100 i els 9.200 punts i manté el moviment lateral de les darreres setmanes.

"El primer nivell de resistència es troba als 9.326,6 punts. Si aconsegueix superar aquests preus, és molt probable que puguem veure una extensió de les pujades fins als màxims anuals situats als 9.539,8 punts", explica César Nuez, analista de Borsamania i responsable de Trader Watch.

El mes acaba amb el sostre del deute dels Estats Units centrant l'atenció dels inversors, en espera que avui a la nit el projecte de llei se sotmeti a la votació de la Cambra de Representants.

NOVA DADA FEBLE A LA XINA

El Hang Seng de Hong Kong ha caigut avui un 2,5% i ha marcat un nou mínims del 2023.

Aquest dimecres s'han publicat a Àsia nombroses dades econòmiques, entre les quals hi ha les xifres d'activitat manufacturera del maig a la Xina. L'índex de gestors de compres del sector manufacturer del país va caure per segon mes consecutiu fins a 48,8, una contracció més pronunciada que la registrada a l'abril (49,2).

ALTRES MERCATS

L'euro canvia als 1,0675 dòlars (-0,5%). El petroli cedeix amb moderació després de perdre un 2%. El Brent se situa als 72,87 dòlars i el WTI, als 68,97 dòlars. Recordeu que aquest diumenge hi ha reunió de l'OPEP+.

L'or puja (1.971 dòlars) i la plata suma un 1,88% (23,67 dòlars).

El bitcoin cedeix un 3% i perd els 27.000 dòlars, mentre que l'ethereum cedeix els 1.860 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,656%.

Noticias relacionadas

contador