ep archivo   detalle de la fachada principal durante la visita a las nuevas instalaciones de rovi a
Álex Cámara - Europa Press - Archivo

Laboratoris Rovi cau a la borsa aquest dimecres després que el diari ABC hagi publicat que la Policia Nacional està investigant una possible relació entre els ajuts públics rebuts per l'empresa entre el 2008 i el 2012 (per uns 56 milions d'euros) per al desenvolupament de instal·lacions a Granada i suposats pagaments (600.000 euros) realitzats per la companyia el 2012 a diverses empreses de dos excàrrecs públics de la Junta d'Andalusia i del govern central.

  • 82,80€
  • -1,95%

"Notícia negativa pel 'soroll' que genera, encara que sense impacte en valoració fins a obtenir més detalls sobre els fets, i especialment fins a conèixer el resultat de la investigació", afirmen els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 74 euros.

La investigació està sent realitzada pel Grup de Blanqueig de Capitals i Anticorrupció de la Policia Nacional, i està enfocada en Juan Carlos Martínez, marit de l'exresponsable de la Guàrdia Civil, María Gámez, i al seu cunyat Bienvenido Martínez. A causa d'aquesta investigació, Gámez va presentar la seva dimissió el 22 de març passat.

La Policia ha demanat al jutge José Ignacio Vilaplana que enviï un requeriment a l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF) perquè "informi de la totalitat dels ajuts percebuts o en la tramitació dels quals hagin participat Juan Carlos i Bienvenido Martínez", i Laboratoris Rovi, segons ha publicat ABC.

Aquest requeriment s'ha produït després de detectar que dues empreses associades a Juan Carlos Martínez i Bienvenido Martínez van rebre pagaments de Rovi per valor de 629.000 euros després de concedir les ajudes públiques esmentades a la companyia.

Noticias relacionadas

contador