ep un grupo de personas realiza una fotografia a los valores del ibex 35 en el palacio de la bolsa a
Óscar Cañas - Europa Press

Tancament alcista per a l'IBEX 35, que ha estès el seu ral·li (+0,51%; 8.814,60 punts) malgrat que ha tancat lluny del màxim intradia dels 8.877 punts. Els bancs han liderat els guanys dins del selectiu davant d'una possible pujada de tipus per part del Banc Central Europeu (BCE) a la reunió del juliol, segons ha anticipat Luis de Guindos. En negatiu, les elèctriques i Telefónica han estat els frens principals per a l'índex.

  • 10.854,40
  • -2,22%

El vicepresident del BCE, Luis de Guindos, ha dit que l'organisme monetari hauria d'estar en condicions d'acabar les compres d'actius al juliol per preparar el camí a una pujada de tipus d'interès, que ja podria ser aquell mateix mes.

Això sí, ha precisat que dependrà de les dades que es vegin al juny i que, avui, el juliol és possible, encara que setembre o més tard, també. Martin Kazaks, membre del Consell de Govern de Letònia del BCE, va dir aquest dimecres una cosa semblant.

Amb els mercats ja tancats, Christine Lagarde participa a la trobada del Fons Monetari Internacional al costat de Jerome Powell. Les seves paraules, segurament, mouran el mercat a Wall Street i condicionaran l'obertura de divendres a Europa.

"Els comentaris de Lagarde s'analitzaran amb deteniment després que ahir el membre del Consell de Govern de Letònia digués que és possible una pujada de tipus al juliol i que les mesures d'enduriment no han d'esperar que hi hagi proves de creixement dels salaris. Aquests comentaris contrasten amb el to de la conferència de premsa de Lagarde a principis de mes", assenyala Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

El governador del Banc d'Anglaterra, Andrew Bailey, parlarà també aquesta tarda. Els operadors de la lliura esterlina buscaran pistes del governador del Banc d'Anglaterra sobre les intencions del banc central a la reunió de maig, en què s'espera algun tipus de pujada de tipus, encara que l'abast de qualsevol moviment segueix sent incert, ja sigui de 25 o 50 punts bàsics.

"Els operadors farien bé de ser cautelosos respecte a qualsevol comentari que pugui fer Bailey, ja que en anteriors ocasions les orientacions del Banc d'Anglaterra han estat tan fiables com una tetera de xocolata", afegeix irònic Hewson.

Pel que fa a la macro, s'espera que l'IPC final de la zona euro per al març confirmi un màxim històric del 7,5%. L'IPC flaix d'abril es publicarà a finals de la setmana que ve i podria arribar al 8%.

Des del punt de vista empresarial, avui ha començat la temporada de resultats dels bancs a Espanya amb els comptes de Bankinter (va guanyar un 4% més el primer trimestre, fins als 154 milions).

BANKINTER PUJA DESPRÉS DELS SEUS RESULTATS

Bankinter (que avui ha presentat resultats) i Sabadell han estat entre els valors que més s'han revalorat del selectiu espanyol. Els títols del sector turístic també ho han fet molt bé, amb alces especialment fortes en IAG i, en menor mesura a Amadeus i Meliá.

Pel que fa a la macro, l'IPC final de la zona de l'euro per al març es va disparar fins al 7,4% interanual, lleugerament per sota del 7,5% previst. L'IPC flaix d'abril es publicarà a finals de la setmana que ve i podria arribar al 8%.

Cal recordar que Wall Street va acabar aquest dimecres amb signe mixt, amb alces per al Dow, però caigudes per a l'S&P i, sobretot, per al Nasdaq enmig de la caiguda de Netflix. Ahir, després del tancament, Tesla va publicar els comptes, amb uns ingressos de 18.756 milions de dòlars, per sobre del que s'esperava. Les seves accions pugen amb força, encara que els guanys als EUA són moderats.

D'altra banda, el Llibre Beix de la Fed publicat ahir a la tarda reconeix que l'economia dels EUA s'està expandint a un ritme moderat des de mitjans de febrer, però també que les pressions inflacionàries continuen sent altes i que les empreses estan traslladant els augments dels costos als consumidors.

L'IBEX BUSCA LA RESISTÈNCIA DELS 8.912

L'IBEX va aconseguir aquest dimecres tancar per sobre dels màxims de dijous passat i posar-se positiu durant l'any. El selectiu espanyol continua guanyant posicions i busca ara la resistència de 8.912 punts.

"La superació d'aquests preus suposaria una millora substancial que podria catapultar l'índex fins al nivell dels 9.200 punts. El seu aspecte tècnic és bo i seguirà sent-ho mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 8.400 punts", assenyala César Nuez, analista de Borsamania i responsable de Trader Watch.

ALTRES MERCATS

L'euro canvia a 1,0848 dòlars (-0,01%). El petroli puja al voltant d'un 1%, amb el Brent als 107,89 dòlars i el West Texas als 103,52 dòlars.

L'or i la plata cauen, fins als 1.945 dòlars i 24,60 dòlars, respectivament.

El bitcoin puja un 2,9% (42.395 dòlars) i l'ethereum avança un 2,2% (3.139 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,929% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys avança fins a l'1,883%.

Noticias relacionadas

contador