ep valores del ibex 35 20210319180812
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX ha tancat pla (-0,07%) als 8.492 punts i per començar una setmana que està marcada per l'OPA amistosa de MásMóvil sobre Euskaltel, valorada en 2.000 milions d'euros; i pendent de la previsible obertura del trànsit marítim al Canal de Suez. Els futurs nord-americans anticipen una caiguda del 0,5% després dels màxims històrics de l'S&P 500 del passat divendres, a prop dels 4.000 punts.

  • 11.154,70
  • 0,02%

MásMóvil ha ofert 11,17 euros per Euskaltel, que va tancar aquest divendres a 9,50 euros per títol; i ja ha compromès l'acceptació del 52% del capital, per la qual cosa té pràcticament assegurat l'èxit de la transacció, que condiciona a una acceptació del 75%.

Dins del selectiu espanyol, la millor ha estat Almirall (+12,71%) seguida per Cellnex (+4,69%). L'altra cara de la moneda han estat Telefónica (-3,72%) i IAG (-1,79%).

A Europa, els grans països com Alemanya i França es preparen per augmentar les restriccions a la mobilitat a causa de la virulència de la pandèmia de la Covid-19.

A Espanya, algunes comunitats també reforçaran les seves restriccions de cara a la Setmana Santa. Recordem que les borses operen amb normalitat excepte divendres que ve.

A més, el Govern ha confirmat que el dèficit públic de 2020 es va disparar fins al 10,09% del PIB, el més alt des de 2012, a causa de la crisi del coronavirus. La incorporació de la Sareb al sector públic suposa gairebé un punt complet del PIB, ja que amb les seves dades el dèficit públic es va situar al 10,97%.

Un altre tema que pot moure el mercat és el pla d'infraestructures que té previst anunciar dimecres als EUA Joe Biden, i que pot estar valorat a llarg termini en 3 bilions de dòlars.

A més, tensió als mercats financers per les vendes forçades del fons d'inversió Archegos Capital Management, vinculat al controvertit especulador Bill Hwang, que ja va ser condemnat per abús d'informació privilegiada quan gestionava el fons Tiger Management.

Bancs com Credit Suisse, Nomura i Deutsche Bank cauen amb força en borsa després de reconèixer exposició a aquest fons de cobertura, la qual cosa ha provocat pressió baixista a tot el sector bancari europeu.

A nivell estratègic, recolzament d'UBS Global Wealth Management a la renda variable. Els experts d'aquesta companyia creuen que encara hi ha recorregut a l'alça per a les borses mundials, i fins i tot li posen xifra: auguren que encara poden pujar entre un 5% i un 10%.

En altres mercats, el petroli Brent cau un 0,4%, fins als 64,31 dòlars, encara que el vaixell encallat en el Canal de Suez ha estat reflotat i s'ha obert el canal al trànsit marítim.

A més, l'euro es deprecia un 0,2% i es canvia als 1,1768 dòlars, mentre l'unça d'or baixa un 0,5%, fins als 1.722 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys puja lleugerament fins al 0,3%.

Per anàlisi tècnica, "per a les pròximes jornades hauríem d'esperar un tancament de l'IBEX per sobre dels 8.624 punts, màxims del buit baixista de fa una setmana. Si aconseguís superar aquesta resistència, és probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.000 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador