ep archivo   fachada de la sede central del grupo masmovil
MÁSMÓVIL - Archivo

Grup MásMóvil ha llançat una oferta pública d'adquisició (OPA), a través de la seva filial Kaixo Telecom, sobre el 100% de les accions d'Euskaltel per un import màxim de 2.000 milions d'euros en efectiu.

  • 10,94€
  • 0,00%

L'oferta, que ha estat comunicada aquest diumenge a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), llança un preu de 11,17 euros per acció, la qual cosa suposa una prima del 26,8% respecte al preu mitjà ponderat de les accions durant els últims 6 mesos.

L'oferta, de caràcter "amistós i voluntari", està condicionada a aconseguir "l'acceptació d'almenys un 75% més una acció del capital i al fet que obtingui totes les autoritzacions de competència i reguladores oportunes. Malgrat que l'oferta no és una OPA d'exclusió, MásMóvil té intenció de promoure l'exclusió de negociació de les accions d'Euskaltel de les Borses de valors.

A més, compta ja amb el suport imprescindible d'un 52,32% del capital social d'Euskaltel, ja que, els seus principals accionistes, Zegona Limited (per mitjà de la seva matriu, Zegona Communications), Kutxabank i Alba Europe s'han compromès a acceptar-la mitjançant acords irrevocables aconseguits amb MásMóvil.

Per assegurar-se l'èxit, MásMóvil ha confirmat al govern basc que mantindrà la seu social del futur grup a Euskadi.

REFORÇA LA SEVA POSICIÓ COM A QUART OPERADOR

En materialitzar-se l'oferta, Grup MásMovil reforçarà així "la seva posició com a quart operador i el de major creixement del mercat de les telecomunicacions a Espanya", indica al comunicat.

Així mateix, destaca que Euskaltel és l'operador de referència al Nord d'Espanya i ofereix un ampli rang de serveis i solucions als seus 840.000 clients residencials i d'empresa.

Les seves marques, Euskaltel al País Basc, R a Galícia i Telecable a Astúries, fa més de 25 anys que són al mercat i "són un dels operadors de referència en serveis convergents de telecomunicacions als seus respectius territoris". A més, a través de la marca Virgin telco, Euskaltel ha iniciat recentment la seva estratègia d'expansió nacional.

MANTINDRÀ LES SEUS A EUSKADI I A GALÍCIA

MásMóvil ha anunciat que mantindrà les marques Euskaltel, R, Telecable i Virgin, l'ocupació i les seus socials a Euskadi i a Galícia. La companyia ha reiterat, a més, el seu "fort" compromís amb Euskadi, Galícia i Astúries, on preveu invertir en 5G i fibra òptica, al mateix temps que impulsarà els plans de creixement de l'empresa.

A més, MásMóvil destaca que les dues companyies són molt complementàries en actius d'infraestructura a nivell geogràfic, ja que combinen la focalització regional d'Euskaltel amb la dinàmica de creixement a tot el territori nacional del Grup MásMóvil.

26 MILIONS DE LLARS CONNECTADES AMB FIBRA

La suma de MásMóvil al costat d'Euskaltel donarà lloc a un grup amb gairebé 14 milions de línies, uns ingressos estimats d'aproximadament 2.700 milions d'euros, 26 milions de llars connectades amb fibra, i més de 1.500 treballadors, amb forta presència a tot el territori nacional i capaç d'afrontar les fortes inversions necessàries per continuar competint al mercat espanyol de les telecomunicacions.

Per part de MásMóvil, aquest procés ha comptat amb l'assessorament legal de Clifford Chance, Castañeda Advocados i Evergreen Legal, i han actuat com a assessors financers BNP Paribas, Goldman Sachs i Barclays.

Per part seva, Euskaltel ha comptat amb Citigroup Global Markets Europe AG, com a assessor financer, i amb Uría Menéndez, com a assessor legal.

L'operació ha estat finançada per un sindicat de bancs entre els quals figuren BNP Paribas, Banc Santander, Barclays, Deutsche Bank i Goldman Sachs.

REFORÇAR I IMPULSAR EL SEU CREIXEMENT

El conseller delegat del grup MásMóvil, Meinrad Spenger, ha apuntat que l'operació anunciada "avança en el creixement del sector a Espanya i és bona tant per als accionistes d'Euskaltel i els seus treballadors com, sobretot, per als seus clients, ja que podran beneficiar-se de l'accés a la nostra infraestructura de fibra i mòbil, així com d'un augment de les inversions als territoris on opera".

"A més, aquesta adquisició permetrà a MásMóvil reforçar i impulsar el seu creixement i continuar transformant el sector de les telecomunicacions a Espanya", ha afegit.

contador