ep fachada del tribunal constitucional a 15 de octubre de 2021 en madrid espana el gobierno y el pp
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

L'IBEX 35 (-0,46%; 8.331,9 punts) i la resta de borses europees han registrat pèrdues moderades en una jornada festiva a Espanya, durant la qual se celebra el Dia de la Constitució, encara que la resta de places financeres han operat amb normalitat. El selectiu espanyol ha encadenat la tercera sessió en vermell.

  • 10.890,20
  • 1,50%

Després del tancament amb suaus caigudes de dilluns i les pèrdues destacades de Wall Street, els mercats europeus continuen consolidant nivells, després dels fortíssims guanys acumulats des dels mínims anuals de mitjans d'octubre.

La feblesa del mercat nord-americà va estar motivada per la fortalesa del sector serveis als EUA durant el mes de novembre, cosa que anticipa una política monetària més dura durant més temps per part de la Reserva Federal (Fed) per frenar la inflació. En aquest sentit, The Wall Street Journal ha publicat que la Fed es planteja apujar els interessos 50 punts bàsics a la seva reunió de l'1 de febrer de 2023, en lloc dels 25 pb descomptats pel mercat.

A Europa, els analistes esperen que el Banc Central Europeu freni el ritme de pujades de tipus fins a 50 punts bàsics a la reunió de la setmana que ve, encara que també hi ha analistes que no descarten una nova pujada de 75 punts bàsics per part del BCE.

A l'agenda de la jornada, es publicaran escasses referències, entre les quals destaquen les comandes de fàbrica a Alemanya (van pujar més del que s'esperava a l'octubre) i la balança comercial dels EUA (va tancar l'octubre amb un dèficit de 78.200 milions de dòlars).

A més, la Reserva Federal d'Austràlia (RBA) ha pujat els tipus d'interès 25 punts bàsics, fins al 3,1%, en una jornada baixista per a les borses asiàtiques. L'organisme monetari preveu augmentar encara més les taxes d'interès en el futur, però no segueix un curs preestablert. d'inflació i el mercat laboral". Per la seva banda, els futurs nord-americans anticipen poc moviment i una obertura mixta.

Per valors, Bankinter ha registrat pèrdues dins de l'IBEX 35 després de rebre una rebaixa de recomanació per part de JP Morgan. Grifols (-5,09%) i Fluidra (-2,99%) han estat els valors més baixistes. Per contra, Telefónica (+1,19%) i Acerinox (+0,92%) han estat els valors més alcistes.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'IBEX 35 segueix “sense oferir, de moment, ni el més mínim senyal de debilitat en la seva sèrie de preus. El primer suport es troba als 8.282 punts. Compte que si perd aquest nivell de demanda, podríem acabar veient-hi un atac al suport dels 8.200 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Si no aconseguís subjectar-se en aquests preus, podríem veure un atac als 8.000 punts. No tornarem a veure cap senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 8.540 punts", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli registra pèrdues de l'1%, amb el West Texas als 75,99 dòlars; i el Brent, de referència a Europa, als 81,74 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,2% (1,0511 dòlars) i l'or puja un 0,3% (1.787 dòlars).Per part seva, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa al 3,57% i el bitcoin repunta un 0,3% (16.998 dòlars).

Noticias relacionadas

contador