ep interior del palacio de la bolsa donde el ibex 35 ha finalizado la jornada de este lunes con una
Ricardo Rubio - Europa Press

L'IBEX ha tancat a màxims del dia i ha pujat un 0,74%, fins als 8.588,40 punts, impulsat pel rebot del petroli i els forts guanys de Repsol, a més de les sòlides pujades dels valors turístics, com IAG i Meliá.

  • 11.154,60
  • 1,56%

L''or negre' rebota més del 4% després que l'Agència Internacional de l'Energia (AIE) hagi elevat la seva previsió de demanda mundial de cru per al conjunt de 2021.

"Un any després de l''abril negre', un dels mesos més foscos per als mercats petroliers mundials, els fonaments semblen decididament més sòlids", ha assenyalat l'AIE.

DELS RESULTATS A COINBASE

Les principals novetats arriben aquest dimecres des dels Estats Units. Hi arrenca la temporada de resultats de la mà dels bancs. Els comptes de JP Morgan, Goldman Sachs i Wells Fargo han estat positius, tal com s'esperava i el Dow Jones i l'S&P 500 han renovat els seus màxims històrics.

A més, avui s'estrena directament al Nasdaq el major broker de criptodivises mundial, Coinbase, a un preu de 250 dòlars per acció. A l'espera que comenci a cotitzar aquesta companyia, el bitcoin segueix pujant. En aquests moments puja un 0,3%, fins als 63.060 dòlars. Un altre dels beneficiats és BBVA, que en controla una participació inferior a l'1%.

MÉS VACUNES DE PFIZER

A Europa, una de les notícies del dia, que ha beneficiat els valors turístics, ha estat que Pfizer avançarà 50 milions de dosis de la seva vacuna a la UE a partir d'abril per cobrir la possible pèrdua de les vacunes de Janssen, paralitzades fins que s'analitzi la seva possible relació amb diversos casos de trombosis als EUA.

A més, a l'àmbit macro, a Espanya hem conegut l'IPC de març (ha pujat fins a l'1,3%), i a la zona euro la producció industrial de febrer, que ha baixat un 1%. A l'altre costat de l'Atlàntic, es publicarà el Llibre Beix de la Fed.

Al nostre país, Pedro Sánchez, president del Govern, ha comparegut davant el Congrés dels Diputats per informar de l'estat d'alarma i presentar el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Sánchez ha dit que prorrogarà tres mesos més totes les mesures dels últims reials decrets en matèria de desnonaments i contractació de lloguer.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'IBEX compta amb un suport en els mínims de març (8.274 punts) i una resistència de curt termini als màxims anuals (8.740 punts).

"Mentre no es perforin els mínims de març, no tindrem cap senyal de debilitat i en el pitjor dels escenaris el biaix de 'trading' seria lateral-lateral alcista.

Per sobre dels màxims anuals tenim la resistència dels 9.000 punts i sobretot els 9.600 punts: la directriu baixista principal", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

L'euro s'aprecia un 0,17% i es canvia a 1,1966 dòlars. El petroli puja un 4%, fins als 66,25 dòlars el Brent i als 62,75 dòlars el West Texas.

L'or i la plata cauen, fins als 1.738 dòlars i als 25,44 dòlars, respectivament.

La rendibilitat dels bons nord-americans a 10 anys puja lleugerament fins a l'1,64%; i la del bo espanyol a 10 anys puja fins al 0,4%.

Noticias relacionadas

contador