ep valores del ibex
Óscar Cañas - Europa Press

L'IBEX 35 ha recuperat posicions amb ganes aquest dijous després de les caigudes voluminoses de la passada jornada. El selectiu ha pujat un 1,34%, fins als 9.074,10 punts, amb la major part dels seus títols en verd. La resta de places europees, que ahir també van retallar amb força, han avançat igualment, encara que de forma una mica més moderada que el selectiu espanyol.

  • 10.729,50
  • -0,33%

A l'escena empresarial, Aena ha pujat amb ganes després de rebre una pujada de valoració de Deutsche Bank fins als 164 euros per acció, amb un potencial alcista del 15% sobre el preu de mercat.

A més, Repsol també ha avançat amb alegria al compàs de la pujada en el preu del petroli, que segueix renovant els seus màxims anuals jornada rere jornada, per la previsió d'una major demanda mundial de cru durant els propers mesos.

Finalment, segueix cuejant la imputació d'Ignacio Sánchez Galán, president d'Iberdrola, pel cas Villarejo. El directiu ha assenyalat que està "encantat" de col·laborar amb la Justícia i la companyia ha defensat la seva gestió en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

CITA AMB EL BANC D'ANGLATERRA

A nivell monetari, la principal cita de la jornada ha estat la reunió de política monetària del Banc d'Anglaterra. L'organisme ha reconegut que la pujada dels preus a curt termini "pot ser més gran del que s'esperava", però ha mantingut els tipus i el programa de compra de actius sense canvis, tal com s'esperava.

A més, hi ha reunió de Consell Europeu, durant el qual se seguirà treballant sobre la unió bancària i també sobre la sortida de la pandèmia. A més, a Espanya s'ha publicat el PIB del primer trimestre (cau un 0,4%) i a Alemanya, l'IFO de juny (l'índex de clima de negoci va pujar fins als 101,8 punts).

S&P ANTICIPA MÉS CREIXEMENT A ESPANYA

Com a factor positiu per al nostre país, l'agència S&P Global ha revisat a l'alça el seu pronòstic de creixement del PIB d'Espanya el 2021 fins al 6,3%, enfront del 5,7% que anticipava a mitjans del passat mes de març, a causa de la "gran reobertura" de les economies europees. El nostre país, després de ser el més afectat per la Covid, serà el que més creixerà fins a finals de 2022 a la zona euro.

Als Estats Units, l'última revisió del PIB del primer trimestre ha confirmat un creixement del 6,4%, i les peticions setmanals d'atur s'han mantingut en 411.000.

D'altra banda, el pla d'infraestructures que impulsa Joe Biden als Estats Units per fomentar la recuperació econòmica està més a prop de ser aprovat, després que republicans i demòcrates hagin acostat de manera important les seves postures durant les últimes negociacions.

Segons informen mitjans nord-americans, els senadors que negocien el pla amb la Casa Blanca es reuniran aquest dijous amb el president per presentar un esquema que inclou un compromís de despesa d'uns 559.000 milions de dòlars en carreteres, ponts i altres projectes.

TRÀGIC FINAL DE JOHN MCAFEE

L'excèntric creador de l'antivirus McAfee, John McAfee, ha estat trobat mort, presumptament per un suïcidi, a la seva cel·la de la presó de Barcelona, ​​poc després que l'Audiència Nacional aprovés la seva extradició als Estats Units per enfrontar-se a càrrecs d'evasió fiscal, segons han informat els seus advocats.

L'advocat de McAfee a Espanya ha informat a Reuters que el fundador de McAfee Associates aparentment es va penjar. El Mundo, citant el Departament de Justícia de Catalunya, ha informat que els professionals mèdics de la presó van intentar reanimar-lo.

"Ens ha arribat la confirmació del nostre equip legal a Espanya que John ha estat trobat mort a la seva cel·la", ha dit Nishay Sanan, advocat de McAfee a Chicago. "M'entristeix la notícia dels fets i les meves oracions van dirigides a la seva dona Janice".

ALTRES MERCATS: MÉS CAIGUDES EN EL BITCOIN

El bitcoin puja un 2%, fins als 34.100 dòlars, i l'ethereum avança un 1%, fins als 1.970 dòlars.

L'euro cotitza pla i es canvia a 1,1926 dòlars. El petroli puja lleugerament i renova els seus màxims anuals, fins als 75,33 dòlars el Brent i als 73,21 dòlars el West Texas.

L'or i la plata baixen lleugerament, fins als 1.780 dòlars i als 26,08 dòlars, respectivament.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 any se situa a l'1,49% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys baixa fins al 0,42%.

Noticias relacionadas

contador