bandera espana portada

El PIB d'Espanya ha caigut un 0,4% durant el primer trimestre del l'any per l'impacte de la borrasca Filomena i la tercera onada del coronavirus, segons les dades recollides i publicades per l'INE aquest dijous.

L'economia del nostre país ha retrocedit un 4,2% interanual, una dècima menys del previst, gràcies al repunt de l'activitat registrat a partir del mes de març.

El consum de les llars ha caigut un 0,6% de gener a març, respecte a l'estancament registrat durant el trimestre anterior. A més, la despesa pública s'ha contret un 0,1%, i la inversió ha retrocedit un altre 0,8%, xifra que contrasta amb el seu avanç de l'1% durant l'últim trimestre del 2020.

Espanya i la seva economia tornen així a taxes negatives després de registrar dades positives durant el tercer (17,1%) i el quart trimestre (0,0%) del 2020. De cara al futur més proper, Nadia Calviño, vicepresidenta segona i ministra d'Afers econòmics i Transformació Digital, reiterava aquest dimecres la previsió del Govern per al segon trimestre, que preveu un creixement del PIB de l'1,6%.

Calviño va afegir que des de l'Executiu de Pedro Sánchez estan pendents de confirmar una sèrie d'indicadors per elevar lleument aquesta previsió fins a l'entorn de l'1,7%.

contador