ep valores del ibex 35 en la bolsa de madrid espana a 13 de noviembre de 2020 el ibex 35 ha iniciado
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha rebotat un 1,73%, fins als 8.252 punts, i ha acabat la sessió molt a prop dels màxims del dia, després de marcar un màxim intradia en 8.205 punts i de tancar dilluns amb pèrdues del 0,48%, fins als 8.112 punts. El catalitzador més positiu és la pujada dels valors turístics (Amadeus, IAG, Aena, Meliá) per les bones previsions d'EasyJet sobre les vacances. A més, els valors més associats al cicle econòmic, com Inditex i els bancs, també han augmentat els seus guanys a mesura que passava la jornada. En negatiu, han destacat els valors associats a les energies renovables i el descens de les elèctriques. Cal destacar, que l'IBEX ha liderat clarament els guanys a les borses europees.

  • 8.444,20
  • 1,90%

Un dels valors més baixistes de l'IBEX ha estat Solaria, que continua amb la seva caiguda i s'enfonsa ja un 40% des dels seus màxims de principis d'any. Un altre valor molt baixista és Siemens Gamesa (-4,07%), seguit d'Acciona (-2,12%). Al Continu, altres valors renovables com Soltec (-4,79%), Grenergy (-4,89%) i Solarpack (-3,52%) també han baixat amb força.

A més, Abengoa és protagonista després d'haver sol·licitat aquest dilluns el concurs de creditors voluntari, en no haver pogut completar la seva reestructuració.

En positiu, Bankinter rebota més del 6% després que la seva consellera delegada, María Dolores Dancausa, anticipés que espera treure a borsa la seva filial d'assegurances Línea Directa abans de la Junta d'Accionistes d'abril. Els seus guanys han 'contagiat' a la resta de valors bancaris.

En el capítol de resultats empresarials, Enagás ha millorat un 5% el seu benefici de 2020, fins als 444 milions d'euros, encara que els seus ingressos i el seu EBITDA han baixat un 5% per la menor demanda de gas, a causa de la pandèmia.

Per la seva banda, Metrovacesa ha perdut 163 milions d'euros el 2020 per la depreciació dels seus actius. I Applus ha guanyat 118.400.000 el 2020, un 40% menys que el 2019.

A nivell internacional, el banc HSBC ha guanyat 3.200 milions d'euros el 2020, un 35% menys que el 2019.

RESULTATS EMPRESARIALS I DADES ECONÒMIQUES

Sobre els resultats, un dels principals protagonistes serà Telefónica, que presentarà les seves xifres dijous amb el focus en un possible retallada del seu dividend, al costat d'ACS, Meliá i Ferrovial. L'operadora és notícia, perquè ha venut a KKR el 60% de la seva filial de fibra a Xile per 500 milions d'euros.

Tot i que dimecres serà un altre dia molt important, amb els comptes d'Iberdrola, Endesa, Indra, Aena. A més, divendres publicaran Amadeus, Grifols, Acerinox o Sacyr, entre d'altres.

A nivell econòmic, la taxa d'atur al Regne Unit ha pujat fins al 5,1% des del 5%. A més, l'IPC de la zona euro de febrer ha pujat un 0,2%, fins al 0,9% en taxa interanual. Falten per publicar les vendes d'habitatges nous als EUA.

A Àsia, sessió de guanys moderats malgrat les fortes caigudes que va registrar dilluns el Nasdaq a Wall Street. El selectiu tecnològic va caure gairebé un 2,5%, a causa de la rotació del mercat cap a valors més cíclics. Bona prova d'això és que el Dow Jones va tancar amb lleugers guanys i que l'S&P 500 va caure un 0,7%. Wall Street anticipava un rebot a primera hora, però s'ha girat a la baixa, de nou llastat per la tecnologia.

Als EUA, una altra de les grans referències del dia serà la compareixença de Jerome Powell al Congrés per explicar la marxa de l'economia. Els inversors volen saber què opina el president de la Fed sobre la pujada de la inflació, cosa que ja ha anticipat el banc central, però que preocupa alguns experts.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,9%, fins als 65,82 dòlars, i acumula ja una pujada del 28% aquest any. A més, l'euro es deprecia un 0,02% i es canvia als 1,2152 dòlars.

D'altra banda, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys inicia la jornada des del 0,33%, mentre el bitcoin baixa un 11%, fins als 48.040 dòlars; i l'unça d'or cedeix un 0,1%, fins als 1.805 dòlars.

I per anàlisi tècnica, "només tornarem a veure un senyal de fortalesa en l'IBEX amb la superació de la resistència dels 8.260 punts, màxims del febrer", indica César Nuez, analista de Bolsamanía. Superar aquest nivell, l'impulsaria fins als màxims de principis d'any, als 8.440 punts.

Noticias relacionadas

contador