11.128,10
  • 22,60
  • 0,20%

Aquest dijous l'IBEX s'ha allunyat de la resistència dels 8.000 punts (-0,64%. 7.930), pressionat per les caigudes dels bancs, Repsol i Telefónica. No obstant això, el selectiu es manté bastant a prop d'aquest nivell com per poder tornar a atacar-lo en qualsevol moment. Wall Street va viure una jornada de descensos destacats aquest dimecres (-1%) mentre que a Àsia també han predominat avui clarament els números vermells.

Després que Pfizer anunciés fa una setmana que la seva vacuna té una efectivitat del 90%, Moderna va comunicar que la seva és efectiva al 95%, cosa que ha portat Pfizer a elevar l'efectivitat de la seva vacuna també al 95%. La guerra de vacunes està més que oberta i ara les farmacèutiques van anar posant sobre la taula el que van aconseguint. La vacuna d'AstraZeneca provoca una resposta efectiva en tots els adults, segons ha informat la companyia aquest dijous.

Mentrestant, Wall Street va retrocedir per segon dia consecutiu després que l'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, anunciés el tancament d'escoles en resposta a l'augment dels casos de Covid-19. "Ara que les taxes de mortalitat han començat a augmentar-se de nou a Espanya i Itàlia, i les taxes d'infecció estan aconseguint un rècord al Japó, aquest hivern sembla que serà llarg i fosc a l'hemisferi nord", adverteixen els experts de CMC Markets.

"Amb les taxes d'infecció i hospitalització en augment, i el risc que les actuals restriccions de tancament romanguin o s'estenguin fins al 2021, la probabilitat que qualsevol dany econòmic esdevingui permanent no farà sinó augmentar. Aquests riscos han de ser compensats pels beneficis a llarg termini d'una vacuna viable, que fins i tot si es comença a aplicar l'any que ve, podria trigar fins a dos anys a marcar la diferència", afegeixen aquests analistes.

Aquest dijous hi ha cimera europea, una cimera que anava a centrar-se en el Brexit i que, després del bloqueig d'Hongria i Polònia als pressupostos, se centrarà en el futur financer de la Unió Europeu (UE). "Els líders europeus es reuniran avui en una videoconferència. (...) És probable que la reunió se centri en trencar l'últim estancament en el pressupost de la UE i l'aprovació del fons de recuperació, després que dilluns Hongria i Polònia paralitzessin el procés de ratificació per preocupacions sobre el mecanisme de l'estat de dret. També cal estar atent als comentaris sobre la manca de progrés de Brexit", indiquen els experts de Danske Bank al seu informe diari.

A l'àmbit empresarial, els inversors estan pendents a Espanya de Prisa, després que diversos mitjans hagin publicat que l'empresari Blas Herrero ha presentat una oferta pels mitjans del grup d'entre 150-200 milions, i en efectiu. La mateixa companyia ha ratificat aquestes informacions i apuntat que "analitzarà la proposta". La seva cotització es dispara més d'un 20% després d'haver estat suspesa per la CNMV.

Finalment, pel que fa a l'aspecte tècnic de l'IBEX, si a la fi aconsegueix reconquistar aquests 8.000 punts, els experts de Bolsamanía indiquen que és molt probable que acabi estenent les alces fins al nivell dels 8.375 punts, màxims del buit baixista que va deixar al mes de març.

Noticias relacionadas

contador