covid-19 vaccine astrazeneca oxford university

Pfizer i BioNTech ara asseguren que la seva vacuna contra la Covid-19 és eficaç en un 95% dels casos després d'una anàlisi definitiva que, casualment, li permet depassar lleument l'efectivitat de la candidata de Moderna (94,5%).

Fa a penes 10 dies, la farmacèutica estatunidenca i la seva aliada alemanya anunciaven que la seva candidata era "eficaç en un 90%" contra el virus, segons una anàlisi preliminar.

Pfizer afirma al seu últim comunicat que l'eficàcia és "consistent per a tots els gèneres, edats i races i, en cas dels adults que sobrepassen els 65 anys, se situa en un 94%". L'estudi s'ha dut a terme entre 43.000 voluntaris i la farmacèutica assenyala que "cap d'ells ha vist en risc greu la seva salut".

A partir d'ara, l'estatunidenca i l'alemanya planegen reunir-se durant els pròxims dies amb la FDA, l'EUA i altres agències reguladores per compartir les seves dades. Pfizer ha recordat que totes dues companyies esperen fabricar i distribuir globalment 50 milions de dosis d'aquí a la fi d'any i més de 1.300 milions en 2021. "Des de Pfizer confiem en la nostra vasta experiència, perícia i infraestructura per a distribuir la vacuna a tot el món", conclou el grup el seu comunicat.

Més enllà de les vacunes candidates de Moderna, Pfizer i BioNTech (sense comptar la russa anomenada coherentment Sputnik V), totes les mirades se centren ara en AstraZeneca i la Universitat d'Oxford. Els dos principals dubtes que envolten ara el seu assaig clínic són: Quina eficàcia tindrà? Quan publicaran les seves dades?

Noticias relacionadas

contador