bolsa madrid ibex portada
11.299,30
  • -63,50
  • -0,56%

L'IBEX-35 ha tancat l'arrencada de la setmana en vermell, amb una caiguda del 0,48%, en aquest atípic dilluns durant el qual les borses espanyoles no fan pont. El selectiu ha perdut així els 8.300 punts, que tant li va costar conquistar a la passada setmana després de tancar-la amb una pujada del 1,6%. Dins de l'índex han destacat les pujades de Siemens Gamesa, de més d'un 4%, i la caiguda de PharmaMar, que s'ha deixat gairebé un 9%.

El vermell s'estén també per la resta de borses europees, i l'FTSE 100 és l'únic que es desmarca amb pujades.

En matèria política, les mirades se centren en el Regne Unit i la UE, que esperen tancar un acord per al Brexit abans de la nit d'aquest dilluns. La lliura esterlina cedeix terreny precisament davant la decepció d'aquells traders que, durant el cap de setmana, van especular amb un acord entre les dues parts.

Encara al Regne Unit, aquesta setmana hi comença el procés de vacunació contra la COVID-19, que la comunitat sanitària mirarà amb especial interès.

Aquest dijous es reuneix, a més, el Consell de Govern del BCE que serà la seva última reunió a l'any, i en la qual els inversors "tenen posades moltes esperances", com recorden els experts de Link Análisis.

Fora del Vell Continent, la guerra comercial torna a la palestra. Trump segueix elevant la pressió sobre la Xina de Xi Jinping aprofitant les seves últimes setmanes com a inquilí del despatx oval. Ara, les últimes informacions apunten que els EUA prepara una sanció per, almenys, una desena d'alts càrrecs xinesos pel seu recent paper en els disturbis de Hong Kong.

Sense marxar dels EUA, s'hi espera que el Congrés aprovi una llei per evitar que a finals de setmana el Govern Federal es quedi sense fons, que pot anar lligada d'aquesta segona ronda d'estímuls que tant anhela el mercat. A més, l'FDA nord-americana s'ha de reunir per discutir la vacuna candidata de Pfizer i BioNTech, mentre que el 17 de desembre farà el mateix amb la de Moderna.

Noticias relacionadas

contador