christine lagarde 20210722152239

L'IBEX 35 ha arrencat la setmana amb una alça del 0,21% (8.882,3 punts). Ho ha fet durant una sessió especialment tranquil·la per a tots els parquets europeus i amb Wall Street tancat pel seu Dia de treball. Dins del nostre índex, Fluidra ha liderat les pujades i, Solaria, les caigudes.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Totes les mirades es centren aquesta setmana en el BCE, que es reuneix aquest dijous i els inversors estaran molt pendent del que hagi de dir Christine Lagarde sobre el ritme al qual seguirà el programa de compres d'emergència davant de la pandèmia (PEPP).

El mercat no n'espera que doni massa pistes sobre quan començarà a retirar aquest programa, però els experts indiquen que de ben segur el tema sortirà a la part de preguntes i respostes de la roda de premsa, i adverteixen que Lagarde ha de tenir 'mà esquerra' per no espantar el mercat.

"És poc probable que la reunió mostri un canvi de to o de postura per part del BCE, a causa de l'actual fragilitat de la història de la recuperació europea, que ja està començant a mostrar signes d'alentiment, i és possible que la preocupació per una desacceleració a la Xina també cobri força aquesta setmana", explica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets.

Les borses asiàtiques han acabat la jornada amb alces destacades, i ho han fet després de la feble dada d'ocupació publicada als EUA divendres. El Departament de Treball va informar que els empresaris nord-americans van afegir 235.000 llocs de treball a l'agost, tot just un terç de la previsió de 730.000. Aquesta negativa dada allunya el tapering de la Reserva Federal (Fed), d'aquí aquesta reacció positiva.

"Els augments d'ocupació més febles del que s'esperava redueixen dràsticament la possibilitat que la Fed rebaixi la seva activitat" durant la reunió de setembre, assenyalen els experts d'IG en un informe.

Aquestes dades també han suscitat la preocupació que la propagació de la variant delta de la Covid-19 estigui afectant el creixement econòmic.

El Nikkei ha tornat a avançar amb força aquesta matinada, com va fer divendres, beneficiat també per aquesta dimissió del primer ministre japonès, Yoshihide Suga, que posa en marxa els engranatges per a unes eleccions a finals d'any, després que la seva popularitat es desplomés com a conseqüència de la resposta del Govern a la Covid-19.

"La seva sortida també obre la possibilitat que un nou líder s'embarqui en un nou programa d'estímul, amb un dels principals aspirants, Fumio Kishida, prometent mesures per valor de bilions de iens", explica Hewson.

Aquest dilluns es parla d'Itàlia, que ha anunciat una baixada d'impostos per augmentar el creixement, o de Emirats Àrabs Units, que ha aprovat un enorme pla fiscal.

ACABA COBRINT EL BUIT ALCISTA

Amb les caigudes que va registrar divendres (-1,3%), l'IBEX va acabar cobrint el buit alcista que va deixar dimecres passat. L'índex no va ser capaç finalment de deixar enrere la resistència dels 9.000-9.015 punts i els experts de Bolsamanía adverteixen que podria atacar el suport dels 8.783 punts.

"És important que no perdi aquest nivell de preus, ja que, en fer-ho, podríem acabar veient una extensió de les caigudes fins al nivell dels 8.600 punts, preus on es troba la mitjana de 200 sessions", adverteix César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1863 dòlars (-0,16%). El petroli cau un 0,5%, fins als 72,23 dòlars el Brent i als 68,95 dòlars el WTI. L'or cau moderadament (1.826 dòlars) i la plata està plana (24,79 dòlars).

El bitcoin puja un 1,6%, fins als 51.535 dòlars, i l'ethereum cedeix un 0,6% (3.915 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,326%.

Noticias relacionadas

contador