ep archivo   un panel del ibex 35 en el centro del palacio de la bolsa a 23 de septiembre de 2022 en
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 acomiada de dimarts en positiu (+0,27%; 8.188 punts) després de la publicació d'una altra bona dada d'inflació als Estats Units, ja que l'Índex de Preus de Producció (IPP) s'ha moderat més del que s'esperava a l'octubre, cosa que confirma la frenada dels preus a l'economia nord-americana després de l'IPC de la setmana passada.

Això, durant una sessió carregada de referències macro rellevants entre les quals destaca el PIB preliminar de la zona de l'euro del tercer trimestre que creix amb prou feines un 0,2%.

A més, s'ha publicat el ZEW alemany del novembre, millor del que s'esperava, mentre que ja s'han conegut la taxa d'atur del setembre del Regne Unit, que puja al 3,6%, i l'IPC definitiu del mes passat d'Espanya, que es modera al 7,3%.

  • 11.301,70
  • 0,02%

L'Àsia s'han revelat males dades econòmiques. El PIB del Japó va caure un 0,3% al tercer trimestre en termes trimestrals, mentre que en termes anuals va baixar un 1,2%. A la Xina, l'economia perd força. La producció industrial creix més lent del que s'esperava a l'octubre (puja un 5%). Les vendes al detall han baixat un 0,5% a l'octubre, quan les previsions apuntaven a alces de l'1%. La taxa d'atur es manté al 5,5% a l'octubre.

Tot i així, els mercats asiàtics han tingut una jornada clarament positiva, amb el Hang Seng pujant a prop d'un 4%. Això, després de les caigudes que es van veure ahir als EUA després de les dispars declaracions de membres de la Fed. La seva vicepresidenta, Brainard, va dir que "aviat serà apropiat" suavitzar les pujades de tipus, però el governador de la Fed, Christopher Waller, ha assenyalat que el banc central nord-americà encara té "un camí per recórrer" abans que es plantegin baixar els tipus d'interès.

Dins de l'IBEX han destacat les caigudes en Cellnex (HSBC i JP Morgan han venut un 3,6% a 33,50 euros per acció) i les pujades en Sabadell, Solaria (augmenta un 86% el seu benefici al setembre) i Endesa. A més, Audax s'ha revalorat amb força després de publicar resultats, igual que Opdenergy i Soltec.

AMAZON, BIDEN-XI, BUFFETT...

Aquest dimarts se segueix parlant dels plans d'Amazon, que té intenció d'acomiadar uns 100.000 treballadors a partir d'aquesta setmana. A més, la reunió entre Joe Biden i Xi Jinping encara 'coleja'. Els dos líders van mostrar la seva voluntat d'acostament, encara que continuen xocant pel que fa a Taiwan. El president dels EUA va mostrar l'objecció del país nord-americà a les "accions coercitives i cada cop més agressives de la Xina cap a Taiwan", les "pràctiques econòmiques no comercials" de Pequín i les preocupacions sobre "Xinjiang, Tibet i Hong Kong i els drets humans" en general".

Així mateix, avui es parla del famós inversor multimilionari Warren Buffett. El seu braç inversor, Berkshire Hathaway, ha augmentat posicions en Louisiana-Pacific, el banc d'inversió Jefferies Financial Group i el fabricant de xips Taiwan Semiconductor Manufacturing durant el tercer trimestre, segons un informe publicat aquest dilluns després del tancament. Louisiana-Pacific s'ha disparat un 10% al mercat 'after hours' a causa d'aquesta notícia.

Igualment, és notícia aquest dimarts Credit Suisse, que accelera la seva reestructuració venent una part important del seu grup de productes titulitzats a Apollo Global Management.

Finalment, cal destacar la publicació als Estats Units dels comptes de Home Depot i Walmart.

ATAC IMMENT

Mentre tot això passa, els experts de Bolsamanía esperen un "atac imminent" de l'IBEX a la resistència dels 8.235 punts.

"Atents a la superació d'aquest nivell de preus, ja que confirmaria una tornada per sobre de la mitjana de 200 sessions, fent-nos pensar en un canvi de tendència", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

"Per sota, el primer nivell de suport és als 7.800 punts. No apreciarem un senyal de debilitat mentre que respecti aquest nivell de demanda", afegeix.

ALTRES MERCATS

L'euro continua escalant per sobre de la paritat enfront del dòlar (+0,45%, 1,0374). El petroli cotiza lleugerament a l'alça. El Brent se situa als 93,25 dòlars i el WTI, als 86,05 dòlars.

L'or cedeix lleument (-0,19%, 1.733 dòlars) i la plata cau un 2,16% (21,63 dòlars).

El bitcoin, a prop dels 17.000 dòlars i l'ethereum, als 1.260 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa al 3,811%.

Noticias relacionadas

contador