ep archivo   iag
EUROPA PRESS - Archivo

Recolzament de Bankinter a IAG. El banc taronja millora el consell sobre el conglomerat d'aerolínies hispano-britànic des de neutral a comprar i també eleva el preu objectiu fins als 2,2 euros des dels 2 euros anteriors, cosa que confereix a les accions de la companyia un potencial alcista del 40%.

IAG

  • 2,07€
  • -2,95%

El principal motiu després d'aquesta millora són uns “resultats trimestrals millors del que s'estimava”, a més d'“una demanda que es manté forta i no identifica símptomes de debilitat”. Així mateix, Bankinter destaca que totes les principals magnituds (guanys, ingressos…) han superat no només les dades del 2021, sinó també les expectatives del mercat “tot i un impacte negatiu per tipus de canvi de -120 milions d'euros” i del increment dels costos excombustible (+26%) i combustible (+39%)”. “Els Ingressos durant el trimestre superen els aconseguits el 2019 amb un 81% de la capacitat”, subratllen.

El conglomerat que engloba Iberia, Vueling i British Airlines ha reduït, a més, el deute net que acumula en 609 milions d'euros, de manera que se situa a data de 30 de setembre del 2022 als 11.058 milions d'euros. “Si se n'exclouen arrendaments, tindria un deute financer reduït (6.940 milions) al tancament del trimestre per a un nivell de liquiditat elevat (9.260 milions)”, apunten des de Bankinter. “A més, els venciments de deute són reduïts pels propers anys: 716 milions el 2023, 284 milions el 2024 i 975 milions el 2025”, afegeixen

D'altra banda, destaquen que “les fortes pèrdues en què va incórrer el 2020 (-6.923 milions) i el 2021 (-2.933 milions)” van suposar “una forta reducció del seu patrimoni net”. “No obstant, el nostre escenari central contempla un increment progressiu als propers anys”, indiquen.

Al seu torn, el banc taronja assenyala que l'adquisició d'Air Europa “prossegueix el curs”, ja que IAG “ha adquirit el 20% del capital en convertir el préstec de 100 milions, per la qual cosa passa a ser el segon més gran accionista”. "La presa del 100% del capital es faria en una segona fase", sentencien. "Aquest acord proporciona més temps a IAG per assolir un acord, ja que permet un període d'exclusivitat d'un any, el dret a igualar qualsevol oferta de tercers als propers tres anys i el dret de sortida al costat de Globalia en cas que aquesta decideixi vendre Air Europa en qualsevol moment futur”. A més, afegeixen, hi ha rumors que pugui aduirir altres aerolínies com TAP Portugal i Easyjet.

“En qualsevol cas, en la nostra opinió, la crisi de la Covid-19 provoca una acceleració de la consolidació al sector i beneficia aquelles aerolínies amb una major solvència”, sentencien.

Pel que fa a la demanda, Bankinter subratlla que “el més important” és que, malgrat “un context desafiador”, les reserves “es mantenen fortes i no identifiquen símptomes de feblesa”. “La capacitat (seients-quilòmetre oferts) se situa al 81,1% del 2019 (a la 'guidance' era del 80%) enfront del 78% durant el segon trimestre del 2022, impulsada pel curt radi europeu (91% de 2019), Amèrica del Nord (92%) i Llatinoamèrica i Carib (75%)”, apunten, alhora que assenyalen que la companyia “estima que la capacitat durant l'últim trimestre del 2022 arribarà al 87% i al 78% durant l'exercici complet 2022”, per la qual cosa “l'activitat es recupera amb molta força, particularment viatges de lleure (90% dels nivells previs al 2019 i 105% per ingressos). Tot i això, adverteixen, els viatges de negoci “són una mica més febles” (70% del volum del 2019).

D'altra banda, el banc taronja destaca que el preu a l'alça del petroli és una de les principals incògnites a la qual s'enfronta el sector de les aerolínies i recalquen que IAG “té cobertures pel 68% al quart trimestre del 2022 i del 63% al primer del 2023”. "IAG és un valor recomanat només per a perfils de risc dinàmics, ja que el valor està subjecte a una volatilitat elevada pel preu del petroli i la desacceleració de l'economia global", conclouen.

Noticias relacionadas

contador