bolsa-madrid-ibex-35
Reuters

L'IBEX 35 (+0,19%; 10.258 punts) ha tancat amb guanys moderats en una jornada festiva a Espanya pel Dia de la Constitució, però durant la qual el mercat espanyol de renda variable opera amb normalitat. Cal destacar, el selectiu espanyol cotitza a zona de màxims des del maig del 2018 i el DAX 40 alemany ha marcat nous màxims històrics.

  • 11.327,70
  • 0,25%

Els valors més alcistes del dia han estat Grifols, després d'una recomanació positiva de Bank of America, IAG, Cellnex, Naturgy i Meliá Hotels, mentre els més baixistes han estat CaixaBank, Sabadell, Enagas i Inditex.

Naturgy ha descomptat de manera positiva que el govern espanyol hagi obert la porta a modificar l'impost les energètiques.

Per contra, la cadena de moda gallega, que aquest dimarts va marcar màxims històrics, ha retrocedit després de rebre un consell de venda per part de Deutsche Bank.

Després del tancament mixt de Wall Street, les borses asiàtiques han pujat amb força, liderades pel Nikkei japonès, després que l'última enquesta Tankan del Banc del Japó hagi mostrat una gran millora en la confiança dels fabricants nipons. Per part seva, els índex nord-americans cotitzen amb guanys moderats.

PRINCIPALS REFERÈNCIES DE LA JORNADA

Pel que fa a les principals referències de la jornada, a Europa s'han publicat les comandes de fàbrica d'Alemanya, que van baixar més del que s'esperava l'octubre.

A més, les vendes al detall de la zona euro van augmentar un 0,1% al mateix mes, per sota de la pujada pronosticada del 0,2%. En taxa interanual, van caure un 1,2%, enfront de la baixada esperada de l'1,1%.

Als Estats Units, l'informe d'ocupació privada ADP ha estat la dada més rellevant i ha mostrat la creació de 103.000 llocs de treball al sector privat, per sota dels 130.000 esperats.

Aquesta dada és un indicador avançat de l'informe d'ocupació que es publicarà aquest divendres, i per al qual s'esperen 185.000 llocs de treball. "La reincorporació dels treballadors del sector automòbil una vegada finalitzada la vaga podria refredar les expectatives de baixades de tipus generades les últimes setmanes, per la desacceleració recent de dades d'activitat econòmica", expliquen els experts de Renta 4.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

Per anàlisi tècnica, l'IBEX 35 segueix "imparable" i "s'acosta a la resistència dels 10.300 punts, preus on presenta el següent nivell d'oferta. De moment, no apreciem ni el més mínim senyal de feblesa que ens faci pensar en una parada al camí", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"No obstant", afegeix aquest expert, "la pujada de fa més d'un mes ha estat molt vertical i sense cap descans. Això, sumat als alts nivells de sobrecompra, ens convida a pensar en una correcció més aviat que tard".

Per part seva, Franco Macchiavelli, responsable d'Anàlisi d'Admirals Espanya, comenta que "de cara a l'hipotètic Ral·li de Nadal, però atenent el comportament mitjà en els primers dies de desembre, podríem veure lleugeres correccions que aconsegueixin sanejar part de la pujada prèvia, per després donar pas a pujades més grans".

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 3,50% (69,77 dòlars) i el Brent cedeix un 3,01% (74,88 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,02% (1,0797 dòlars), i l'unça d'or repunta un 0,54% (2.047 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa fins al 4,125% i el bitcoin puja un 0,36%, fins als 43.826 dòlars.

Noticias relacionadas

contador