ep archivo   un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 25 de octubre de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 recupera els 10.100 punts (+0,52%, 10.106 punts) mentre la resta de borses europees també han avançat, encara que de manera menys destacada. Això, després de les caigudes d'ahir a aquest costat de l'Atlàntic i de les alces moderades a Wall Street, que van ser superiors al Nasdaq (+0,6%). Dins del selectiu destaquen les revaloracions en Grifols després d'anunciar canvis al Consell. L'acompanyen al capdamunt de l'índex Iberdrola, Indra i Inditex. Al costat de les caigudes, Redeia ha estat el pitjor valor de la sessió.

  • 11.338,40
  • 0,09%

A Àsia, la sessió s'ha saldat amb signe mixt, amb alces de l'1,4% per al Nikkei el dia en què el Banc del Japó ha seguit 'fidel al seu estil' i ha mantingut els tipus sense canvis al 0,1%. El banc central no ha ofert cap més orientació sobre les seves intencions futures.

L'altra cita de la sessió arriba des d'Europa, amb la publicació de l'IPC definitiu de la zona de l'euro del mes de novembre. Després que la dada preliminar disminuís bruscament al 2,4% a principis d'aquest mes, baixant des del 2,9%, s'espera que els números finals d'IPC no canviïn avui respecte als preliminars. L'IPC subjacent també disminueix, encara que a un ritme més lent, arribant al 3,6%.

ATENTS AL PETROLI

L'atenció també està en els preus del petroli, que pugen per sobre de l'1,5% (barril Brent: 79,36 dòlars; barril WTI: 73,58 dòlars) després de les pujades d'ahir pels atacs dels militants hutíes, recolzats per l'Iran, al mar Roig, cosa que ha interromput les rutes internacionals d'enviament.

Les últimes setmanes, els rebels hutís del Iemen han dut a terme una sèrie d'atacs amb drones contra vaixells comercials que creuen el mar Roig. Importants línies d'enviament i transportistes de petroli van suspendre els viatges a través del mar Roig divendres, després que més d'una dotzena de vaixells hagin estat atacats des de l'inici de la guerra entre Israel i Hamàs a principis d'octubre.

Els gegants del transport Maersk, Hapag Lloyd, la Mediterrania Shipping Company (MSC), CMA CGM i Evergreen van anunciar que desviaven tots els viatges programats amb efecte immediat. El gegant del petroli BP es va unir dilluns a les empreses de transport i va suspendre l'enviament a través del Canal de Suez a causa de la "deteriorada seguretat" al mar Roig.

Els Estats Units han creat una coalició militar de 10 països per garantir la seguretat i la llibertat de navegació al mar Roig. La coalició està formada pels EUA, juntament amb el Regne Unit, França, Espanya, Itàlia, els Països Baixos, el Canadà, Noruega, Barein i Seychelles. Operarà sota el nom 'Operació Guardià de la Prosperitat' i sota el paraigua de la força naval internacional Forces Marítimes Combinades.

L'IBEX PROVA LA SOLIDESA DELS 10.000 PUNTS

L'IBEX-35 intenta avançar avui després de les caigudes d'ahir després d'abandonar, divendres, el suport dels 10.114 punts.

"A curt termini, sembla imminent que cobreixi el buit alcista de finals de novembre als 10.000 punts. Si no aconsegueix subjectar-se en aquests preus, és probable que puguem acabar veient una extensió de les caigudes fins al nivell dels 9.700 punts", escriuen els analistes de Bolsamanía.

El primer nivell de resistència de l'IBEX continua sent als 10.300 punts. "No veurem un senyal de fortalesa mentre es mantingui cotitzant per sota dels 10.300 punts".

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0977 dòlars (+0,50%). L'or puja gairebé un 1% (2.060 dòlars) i la plata repunta una mica més (+1,46%, 24,46 dòlars).

El bitcoin puja fins als 42.500 dòlars i l'ethereum, fins als 2.190 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,914%.

Noticias relacionadas

contador