ep archivo   paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa 20231211100904
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 (+0,69%, 10.107 punts) i la resta de borses europees tanquen a l'alça, davant la gran cita d'aquest dimecres, que arribarà amb els mercats tancats a banda i banda de l'Atlàntic. Es tracta dels resultats de la tecnològica Nvidia, un d''Els Set Magnífics', que anunciarà comptes després del tancament de Wall Street. Després d'aconseguir superar Alphabet en capitalització borsària la setmana passada, Nvidia és la tercera empresa cotitzada més gran als Estats Units, només darrere d'Apple i Microsoft. El fort impuls provocat pel boom de la intel·ligència artificial (IA) ha catapultat la companyia, que acumula una pujada que ronda el 400% des del gener del 2023.

  • 11.327,70
  • 0,25%

"Nvidia encara no ha dit res i el mercat ja està experimentant grans oscil·lacions, cosa que dona una idea del potencial del moviment positiu o negatiu quan els resultats finalment arribin. Ahir la companyia va caure gairebé un 6% de sobte, i va tancar la sessió més d'un 4% a la baixa, ja que alguns inversors, òbviament llargs en Nvidia, van preferir emportar-se els guanys per evitar córrer el risc d'un moviment important (avui) que pugui arruïnar el que s'ha aconseguit fins ara, si el moviment va en la direcció equivocada", escriu Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

S'espera que Nvidia anunciï uns ingressos al voltant de 20.000 milions de dòlars al quart trimestre i guanys per acció de 4,60 dòlars. "Els números són enormes si es tenen en compte les vendes del voltant de 6.000 milions i el benefici per acció de només 88 centaus fa un any".

El que faci Nvidia a la borsa després de publicar els comptes aquesta nit determinarà l'evolució del sector a Àsia i, en bona mesura, l'obertura que veiem demà a aquest costat de l'Atlàntic.

Fins que arribin els números del gegant tecnològic, avui els inversors estan coneixent altres xifres, com les de HSBC, que cedeix amb ganes després d'incomplir previsions, o les de companyies petites a Espanya, com Neinor (en tancament) o Squirrel (puja amb força després de guanyar un 279% més el 2023). A més, fora de resultats, la cita més rellevant de dimecres és la publicació de les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal (Fed).

La Fed publicarà les actes de la seva última reunió enmig d'expectatives confuses. L'any va començar amb el pronòstic que la Fed començaria a reduir les taxes al març. i un augment en les darreres actualitzacions d'inflació, i ara podem sentir que els vents estan canviant de direcció, ja que no només s'ha posposat la primera expectativa de retallada de la Fed fins al juny, amb una probabilitat del 80%, sinó que alguns comencen a dir que el proper moviment de la Fed podria fins i tot ser un augment de taxes”, afegeix l'experta de Swissquote Bank.

A l'escena macroeconòmica, avui s'ha conegut la dada de confiança del consumidor de la zona de l'euro, que ha millorat més del que s'esperava al febrer en repuntar -15,5 punts enfront dels -16,1 punts del mes de gener passat i els -16 punts que esperava el mercat. Els experts de Pantheon Macroeconomics destaquen que les dades conegudes aquest dimecres confirmen les seves sospites que "la caiguda del gener va ser només un petit pas en una tendència que altrament seria ascendent".

"BON SÍMPTOMA"

L'IBEX s'aferra avui als 10.000 punts després de pujar dimarts un 0,94% i superar aquest nivell. Els experts de Bolsamanía destaquen que és "bon símptoma" que els hagi recuperat i recorden que té la seva resistència clau una mica més amunt, als 10.149 punts.

"La superació d'aquests preus ens faria pensar en una continuació de les alces, amb un objectiu de pujada als màxims de l'any passat que va dibuixar als 10.300 punts", afirmen.

El que pogués fer als 10.300 és molt rellevant. "Si aconseguís superar-los, és molt probable que puguem veure una extensió de les alces fins al nivell dels 10.500".

Tot esperant veure si això acaba passant o no a curt, per sota no hem de perdre de vista el suport dels 9.800 punts. No observarem un senyal de debilitat al selectiu espanyol mentre es mantingui per sobre d'aquest nivell de preus.

Dins de l'IBEX destaquen les alces en BBVA, IAG i Inditex (que ha superat màxims històrics). Al costat dels descensos, el pitjor valor ha estat Grifols.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0798 dòlars (-0,04%). El petroli perd un 0,5%, amb el Brent als 81,92 dòlars i el West Texas, als 76,64 dòlars.

L'or està molt pla (2.040 dòlars), igual que la plata (23,13 dòlars).

El bitcoin cotitza als 51.195 dòlars i l'ethereum, als 2.915 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,26%.

Noticias relacionadas

contador