ep archivo   el edifcio de la sede de enagas en madrid espana
Carlos Luján - Europa Press - Archivo

Els experts de Deutsche Bank han elevat el seu consell sobre Enagás fins a mantenir des de vendre, i el preu objectiu als 14,50 euros per acció des dels 13 euros, després que la companyia retallés aquest dimecres el dividend per finançar el seu pla d'inversions.

  • 14,34€
  • -0,28%

Aquests analistes recorden que fa "diversos anys" que estaven recomanant vendre Enagás, ja que "el dividend anterior (1,74 euros amb càrrec al 2023) no ens semblava sostenible", per la qual cosa anticipaven una retallada que ara s'ha produït.

Tot i això, ara s'han tornat més positius amb Enagás, ja que el nou dividend d'1 euro per acció fins al 2026 és més alt del que havien estimat (la seva previsió apuntava als 0,7-0,8 euros per acció).

A més, destaquen que les accions d'Enagás, descomptant el pagament de dividends, "cotitzen a prop de mínims dels darrers 10 anys".

Alhora, la nova rendibilitat per dividend del 6,7% "segueix sent atractiva", i, a més, "augmentarà fins al 7,2% "una vegada que l'acció exclogui el dividend final per al 2023 d'1 euro per acció", que es pagarà al juny.

"Enagás sosté que el nou dividend és sostenible, no només durant el període previst 2024-26, sinó també a partir de llavors. Considerem creïbles les afirmacions de la direcció que el dividend és sostenible després del 2026, depenent de la propera revisió a la retribució a la xarxa de gas espanyola", argumenten.

La valoració de Deutsche Bank se situa en línia amb la realitzada per altres analistes com els de Renta 4 o Bankinter, que consideren que la nova política de dividends és "més realista" i, a més, permetrà finançar les noves inversions previstes per al desenvolupament de la xarxa d'hidrogen verd durant els propers anys.

Noticias relacionadas

contador