ep archivo   edificio del palacio de la bolsa a 22 de abril de 2022 en madrid espana el ibex 25 ha
Marta Fernández - Europa Press - Archivo

Després de dues sessions tranquil·les i positives, l'IBEX 35 (+1,41%; 9.070,70 punts) i la resta de borses europees han continuat amb el bon to aquest dimecres, a mesura que els inversors intenten aferrar-se a la idea que la crisi bancària ja ha finalitzat. Dins l'IBEX han destacat les alces en ArcelorMittal i els bancs, liderats per Bankinter.

  • 10.983,70
  • -0,40%

Wall Street també rebota després de tancar la jornada passada en negatiu, però amb caigudes molt moderades, mentre que a Àsia han dominat els ascensos, amb Alibaba com a protagonista, que ha celebrat el seu pla de dividir-se en sis empreses diferents, amb possibilitat de treure a borsa cadascuna de elles.

Avui els bancs tornen a estar al focus de la mà d'UBS, que ha anunciat el nomenament de Sergio Ermotti com a nou conseller delegat després de l'adquisició de Credit Suisse. Tot el que té a veure amb aquesta crisi bancària està succeint molt ràpidament, també les solucions, reorganitzacions i plantejaments que estan fent els reguladors, governs, bancs... Això fa pensar que la situació podria salvar-se més aviat que tard. Ermotti va ser CEO d'UBS entre el 2011 i el 2020.

Amb tot, la preocupació pel sector bancari s'ha moderat clarament i les borses ho noten. En el cas de l'IBEX 35, va pujar un 1,29% dilluns i un 0,43% aquest dimarts, quan va arribar a tocar els 9.000 punts per després desinflar-se. Els experts de Bolsamanía recorden que el selectiu espanyol ha de trencar els 9.100 punts per millor el seu aspecte tècnic.

"Si aconsegueix superar aquests preus, és probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.300 punts o fins als màxims del buit baixista que va deixar el 10 d'aquest mes als 9.423 punts", indiquen els analistes de Borsamania.

Per sota, el selectiu en complicaria l'aspecte si perd els 8.500 punts, mínims del dia 20 passat d'aquest mes.

D'altra banda, l'agenda d'aquest dimecres està força buida de referències importants, a l'espera que entre dijous i divendres es publiquin l'IPC d'Alemanya, l'IPC de l'eurozona i el PCE dels EUA, entre d'altres.

MÉS PUJADES DE TIPUS

El Banc Central Europeu (BCE) continua considerant necessari elevar encara més els tipus d'interès per assegurar-se que la inflació retorni a la meta del 2% a mitjà termini, encara que admet que en cas d'un agreujament de les tensions financeres s'haurà de plantejar "què és el que és apropiat".

"Es necessitaran més augments. Aquest és absolutament el nostre diagnòstic", ha defensat l'economista en cap del BCE, l'irlandès Philip Lane, en una entrevista amb el diari alemany Die Zeit en què ha explicat que si l'estrès financer continua sent força limitat, "les taxes d'interès encara hauran de pujar".

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0834 dòlars (-0,07%). El petroli puja menys de l'1%. El Brent se situa als 78,97 dòlars i el WTI, als 73,73 dòlars.

L'or perd un lleu 0,2% (1.985 dòlars) i la plata suma un lleuger 0,2% (23,46 dòlars).

El bitcoin supera els 28.000 dòlars (28.488 dòlars) i l'ethereum, els 1.800 (1.808 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,551%.

Noticias relacionadas

contador