ep archivo   un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 17 de noviembre de 2023 en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 acomiada la sessió amb caigudes moderades (-0,45%, 10.068 punts) i diu adéu als 10.100 punts, amb la majoria de títols vermells. Els pitjors han estat els valors energètics (Acciona, Naturgy i Endesa, que ha presentat resultats). També han caigut de manera cridanera Cellnex i Merlin. Al costat de les alces, Indra s'ha disparat i ha marcat nous màxims històrics després de publicar comptes. L'ha seguit Rovi, que ha rebotat després de les caigudes d'ahir, i Solaria, que ha repuntat després de donar a conèixer els resultats.

  • 11.354,00
  • 0,23%

Avui han anunciat xifres una infinitat de companyies, com Endesa, Aena, Indra, Amadeus, Metrovacesa, Dominion, Audax... entre moltes altres. Com us hem explicat, entre dimecres i demà dijous, últim dia de febrer i del termini per presentar els resultats del quart trimestre, s'anunciarà una quantitat tremenda de xifres empresarials que els anirem desgranant.

A més dels números empresarials, a l'àmbit macro s'ha publicat avui la primera revisió del PIB dels Estats Units del quart trimestre. La revisió s'ha rebaixat fins al 3,2% en taxa interanual, enfront del 3,3% que havia llançat la primera lectura i per sota de la previsió de consens, que esperava que es mantingués al 3,3% des del 4,9%.

Amb tot, les borses europees han cotitzat amb caigudes moderades després que ahir Wall Street tanqués amb signe mixt i moviments moderats. A Àsia s'han imposat els números vermells. Allà, un creditor ha presentat una sol·licitud per liquidar la promotora Country Garden.

A més, s'ha conegut la decisió de tipus del Banc de la Reserva de Nova Zelanda (RBNZ), que els ha mantingut sense canvis al 5,50%.

L'organisme diu que la inflació subjacent i la majoria de les mesures d'expectatives d'inflació han disminuït, i els riscos per a la perspectiva d'inflació "s'han tornat més equilibrats". Tot i així, el Comitè creu que "es requereix un declivi sostingut en les pressions de capacitat a l'economia de Nova Zelanda per assegurar que la inflació general torni al rang objectiu de l'1 al 3%. La taxa de política monetària necessita mantenir-se en un nivell restrictiu durant un període prolongat de temps per garantir que això passi".

A Austràlia, s'ha publicat l'IPC, que ha pujat al gener un 3,4% en taxa interanual.

APPLE ABANDONA EL SEU PROJECTE DE VEHICLE ELÈCTRIC

Apple ha decidit posar fi a les seves ambicions pel que fa al vehicle elèctric. Bloomberg publica avui que el fabricant de l'iPhone ha decidit cancel·lar una dècada d'esforços per construir un cotxe elèctric, segons les persones amb coneixement de l'assumpte.

La mesura posa fi a un dels projectes ambiciosos de la història de l'empresa. Apple va fer l'anunci aquest dimarts, sorprenent els gairebé 2.000 treballadfors que treballen en el projecte, van assenyalar les fonts citades per Bloomberg.

LES PERSPECTIVES A CURT SEGUEIXEN SENT BONES

L'IBEX continua consolidant nivells després de perforar, fa unes jornades, la resistència de 10.149 punts.

"Les perspectives tècniques són bones i sembla molt probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 10.300 punts", afirmen els experts de Bolsamanía.

"Si aconsegueix superar aquests nivells, és molt probable que puguem acabar veient una extensió de les pujades fins als 10.500 punts. Per sota, el primer nivell de suport és als 9.800 punts. L'abandonament d'aquests nivells ens podria fer pensar en una extensió de les caigudes fins als 9.600 punts, preus on conflueix la mitjana de 200 sessions".

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0818 dòlars (-0,23%). El petroli cau mig punt percentual. El Brent se situa als 83,20 dòlars i el West Texas, als 78,44 dòlars.

L'or cedeix un 0,36% (2.036 dòlars) i la plata perd un 1% (22,52 dòlars).

El bitcoin segueix imparable i escala per sobre de 58.000 dòlars (58.503). L'ethereum puja fins als 3.297 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 4,291%.

Noticias relacionadas

contador