ep archivo   fachada y letras del edificio de aena piovera azul sede central de la empresa en madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Aena ha aconseguit un "rècord històric" de benefici net el 2023, en guanyar 1.630,8 milions d'euros, un 80,9% més que a l'exercici anterior. Aquestes xifres han batut les expectatives i els analistes coincideixen que s'han situat "per sobre del que s'esperava".

  • 175,80€
  • 1,09%

Els ingressos totals de l'any també s'han elevat un 21,3%, fins a assolir els 5.141,8 milions d'euros, impulsats pel creixement dels ingressos aeronàutics, els ingressos comercials i els ingressos del segment internacional.

"La significativa millora dels nivells de trànsit, ja per sobre del 2019 (+2,9%), permet un fort repunt dels ingressos. Tant els ingressos aeronàutics com els comercials (notable millora de vendes per passatger enfront del 2019, +14%) millorant lleugerament la previsió, el mateix comportament que l'àrea internacional que segueix mostrant molta solidesa”, explica Ángel Pérez Llamazares, estrateg de Renta 4.

L'Ebitda (resultat brut d'explotació) s'ha situat als 3.022,6 milions d'euros al tancament del 2023, xifra que suposa un increment del 45,4% respecte a l'any anterior.

"L'EBITDA bat el consens en un +33% pel descens del cost energètic i per una reversió d'una provisió (+10% vs consens ajustant-lo)", indiquen a Banc Sabadell.

"L'EBITDA, recull la major activitat i els costos d'electricitat més baixos, amb el registre d'una reversió d'una provisió per deteriorament al Grup Aeroportuari del Nord-est al Brasil per 155 milions d'euros, cosa que permet superar les expectatives, però si n'excloem aquest efecte comptable extraordinari, s'hauria situat molt lleugerament per sobre de les expectatives”, matisen a Renta 4.

AUGMENT DEL DIVIDENT

Aena ha anunciat que proposarà a la Junta d'Accionistes que se celebrarà el 18 d'abril que ve la distribució d'un dividend de 7,66 euros bruts per acció amb càrrec als resultats del 2023, davant els 4,75 euros de l'any passat.

Per als experts de Bankinter, "sorprèn sobretot en marges els negocis aeronàutic i comercial. A més, augmenta el dividend més del que s'estimava, arribant a una rendibilitat del 4,4%".

"La millora operativa permet un repunt del flux de caixa operatiu del +5%, si bé les majors inversions, principalment per les compromeses a BOAB i el pagament del dividend, mantenen el deute net sense grans canvis, mostrant un pitjor comportament respecte a la nostre previsió per l'evolució del circulant principalment, si bé el palanquejament es redueix significativament”, afegeix Pérez Llamazares.

JEFFERIES EN PUJA EL PREU OBJECTIU

Després de la publicació dels comptes d'Aena, els experts de Jefferies han pujat el preu objectiu fins als 184 euros per acció i han reiterat el consell de comprar el valor.

"Aena segueix complint amb el previst", subratllen i creuen que els resultats del gestor aeroportuari han estat sòlids amb Ebitida superior, alhora que "està complint amb les seves pròpies expectatives".

Ara, totes les mirades dels estrategs estan posades el proper 7 de març, quan Aena presenti una actualització del seu Pla Estratègic.

Noticias relacionadas

contador