ep realizacion de un test de antigenos para deteccion del coronavirus
Ricardo Rubio - Europa Press

L'IBEX-35 (-0,10%) ha tancat pla i ha aconseguit salvar els 8.000 punts després de tancar ahir amb una pujada del 0,32%, fins als 8.099 punts. El selectiu va tancar molt lluny dels màxims intradia després del confinament anunciat pel Regne Unit, que va afectar sobretot els valors més lligats al turisme, com IAG i Meliá Hotels.

  • 11.187,30
  • 0,32%

"Les borses estan sota la influència de la pandèmia de coronavirus i els inversors estan seriosament preocupats per les noves mesures de bloqueig", afirma Naeem Aslam, analista d'AvaTrade.

"No hi ha dubte que la despesa i la confiança al consumidor i el mercat laboral han començat a deteriorar-se no només als EUA, sinó també al Regne Unit i a la Unió Europea", afegeix. "I una de les principals preocupacions entre els operadors és que hi ha una gran possibilitat que hi hagi un altre tancament nacional als EUA", conclou Aslam.

A nivell empresarial, sorpresa en Cellnex, un dels valors més alcistes de 2020. Franco Bernabè ha renunciat al seu càrrec de conseller dominical i president del consell d'administració "per raons personals".

Per valors, els més alcistes han estat els associats a les energies renovables, com Solaria, Soltec i Audax. A més, Repsol (+7,7%) també ha pujat amb molta força.

Wall Street cotitza amb signe mixt després de tancar ahir amb caigudes properes a l'1,5% malgrat haver marcat nous màxims a l'obertura. La Covid-19 segueix sense control als EUA, tot i que l'arribada de les vacunes fa que els experts anticipin un horitzó de recuperació econòmica, especialment a partir del segon trimestre.

No obstant això, el principal catalitzador del mercat és el resultat de les eleccions al Senat a Geòrgia. Els índexs novaiorquesos van augmentar la seva caiguda quan es va publicar que els demòcrates havien augmentat les seves opcions de triomf, cosa que donaria a Joe Biden el control del Senat i li permetria augmentar els impostos a les grans empreses.

En qualsevol cas, gairebé ningú aposta perquè el resultat sigui clar a la matinada de dimecres i, en canvi, s'envien alertes des de les principals cases d'anàlisi que el comptatge i recompte de les paperetes podria durar dies.

A nivell econòmic, s'han publicat dades d'atur a Espanya, que ha sumat el 2020 724.532 aturats, el seu major repunt anual des de 2009, a causa de la pandèmia.

D'altra banda, les vendes al detall a Alemanya han pujat gairebé un 2% al novembre i han superat les previsions - falten per publicar dades d'activitat manufacturera als EUA.

Pel que fa a l'aspecte tècnic de l'IBEX, l'índex no ha pogut superar la resistència dels 8.322 punts, tot i que després de rebotar un 30% des dels mínims de l'any passat, el seu aspecte convida a l'optimisme, segons indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Després de superar el nivell clau dels 8.000 punts, estem veient una consolidació de nivells. La correcció en l'impuls alcista del principi de novembre no ha arribat a la reculada del 38,2% de Fibonacci, cosa que sens dubte és una demostració de força que ens convida a pensar en un proper atac al nivell clau que presenta als 8.322 punts", explica Nuez.

"La superació d'aquest nivell de preus sembla una mica probable durant els primers compassos de 2021, cosa que sens dubte seria el que activaria una extensió dels guanys fins al nivell dels 8.600 punts o fins i tot fins als 9.000 punts. El suport que no perdrem de vista es troba als 7.663 punts, mínims del 21 de desembre. Ull que l'abandonament d'aquest nivell de preus complicaria les perspectives tècniques de curt termini", conclou aquest expert.

En altres mercats, el petroli Brent puja més d'un 4%, fins als 53,26 dòlars, mentre l'OPEC+ segueix negociant si manté la seva produccció durant la reunió mensual de gener. A més, l'euro s'aprecia un 0,27% i es canvia a 1,2281 dòlars, mentre la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys puja lleugerament fins al 0,03%.

Noticias relacionadas

contador