ep valores del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 15 de junio de 2022 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

L'Ibex 35 registra guanys moderats a mitja sessió (+0,45%; 8.133 punts) després de tancar el dimarts amb suaus avanços. El mercat ha adoptat una manera típicament estiuenca en aquestes primeres jornades d'agost, amb molts inversors de vacances i un reduït volum de contractació.

  • 10.729,50
  • -0,33%

Les tensions entre la Xina i els EUA per la visita de la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, a Taiwan, continuen centrant l'interès d'un mercat que torna a apagar el botó de l'apetit pel risc després que tres presidents de la Reserva Federal insinuessin que serien necessàries noves pujades de tipus per a combatre l'elevada inflació.

Els mercats estaran molt pendents de si la reunió de Pelosi amb la presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen, empitjorarà encara més les ja tibants relacions entre els Estats Units i la Xina. En les últimes hores, l'incident diplomàtic ha suscitat, fins i tot, advertiments militars, especialment per part del gegant asiàtic. No obstant això, els mercats asiàtics semblen tenir ganes de deixar enrere aquestes friccions i han deixat pujades en la majoria de parquets, amb excepció de les borses xineses.

El Xangai Composite va baixar lleugerament i el Shenzhen Component va perdre un 0,48%. El dimarts, abans de l'arribada de Pelosi, tots dos índexs van caure fins a un 3% en la sessió. Encara en el gegant asiàtic, el PMI de serveis de Caixin de la Xina ha sorprès amb un rebot al juliol, després de pujar a 55,5, des del 54,5 de juny. El consens esperava una caiguda fins a 53,9.

A Europa, els mercats descompten les paraules de tres presidents de la Reserva Federal, Charles Evans, de la Fed de Chicago, Loretta Mester, presidenta de la Reserva Federal de Cleveland, i James Bullard, president de la Fed de St. Louis, els qui han insinuat que serien necessàries noves pujades de tipus per a combatre l'elevada inflació. Wall Street anticipa un suau rebot del 0,3% després que el Dow Jones tanqués el marte amb pèrdues superiors a l'1%.

EL SECTOR SERVEIS AGUANTA A ESPANYA

A més, en el Vell Continent, les referències macroeconòmiques han cobrat especial protagonisme, amb la publicació dels PMI del sector serveis. A Espanya, la creixent preocupació pels preus elevats i la inestabilitat econòmica generalitzada ha provocat una caiguda de la confiança sobre les perspectives futures en els serveis.

Malgrat això, el sector a Espanya va mantenir un comportament positiu al juliol, ja que les empreses van registrar un altre augment sòlid de l'activitat, un increment modest de les noves comandes i de nou es va contractar personal addicional, segons mostra l'índex PMI.

No obstant això, "la perspectiva econòmica de la zona euro s'ha aombrat al començament del tercer trimestre", ha apuntat S&P Global. L'índex PMI reflecteix que, per primera vegada des de febrer de 2021, l'activitat total de l'eurozona es va contreure al juliol, pel fet que l'aprofundiment de la desacceleració manufacturera va estar acompanyada d'una altra desacceleració en el sector serveis.

Noticias relacionadas

contador