ep archivo   vista general del palacio de la bolsa a 14 de marzo de 2022 en madrid espana el ibex 35
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Tancament baixista per a l'IBEX 35 (-1,12%; 9.163,50 punts) i caigudes més importants per a la resta de borses europees (amb pèrdues mitjanes del 2%) aquest dimecres després de les retallades a Wall Street i dels descensos d'aquesta matinada a Àsia. Els inversors estan nerviosos davant l'absència d'acord sobre el sostre de deute als Estats Units, perquè la setmana que ve es compleix el termini per a un possible impagament.

  • 11.154,60
  • 1,56%

L'estancament es produeix quan queden només uns dies per a l'1 de juny, data en què la secretària del Tresor, Janet Yellen, ha dit que els EUA es poden quedar sense efectiu per pagar les seves factures.

Juntament amb aquest assumpte, avui els inversors prestaran especial atenció a les actes de la Fed. Després de les últimes declaracions de membres del banc central nord-americà apostant per més pujades de tipus aquest any, hi ha interès per veure si aquestes poden aclarir una mica de cara al trobada de juny (13 i 14). Per Naeem Aslam, director d'anàlisi de Zaye Capital Markets, els operadors no estan disposats a creure que la Reserva Federal no apugi els tipus d'interès a la propera reunió.

"Hi ha moltes possibilitats que es produeixi una altra pujada dels tipus d'interès de 25 punts bàsics amb vista al juny", afirma Aslam.

L'agenda d'avui dimecres també inclou la publicació de l'IPC del Regne Unit d'abril (la inflació general es va reduir menys del previst, fins al 8,7%, i la subjacent es va accelerar inesperadament fins al 6,8%), mentre que Nova Zelanda ha elevat els tipus d'interès aquesta matinada en 25 punts bàsics, fins al 5,5%, el nivell més alt en més de 14 anys, i ha reiterat que la inflació continua sent massa alta, alhora que continua pronosticant una recessió aquest any.

En un altre ordre de coses, també és notícia que el republicà Ron DeSantis anunciarà aquest dimecres la seva candidatura a les eleccions presidencials dels EUA amb Elon Musk, propietari de Twitter i Tesla. Així, l'actual governador de Florida compareixerà aquesta tarda (nit a Espanya) amb Musk a Twitter Spaces, segons ha informat Fox.

DEL LUXE A MEDIOBANCA

Al pla empresarial, s'ha parlat de les caigudes al sector del luxe, que segueix caient avui després de perdre aquest dimarts més de 300.000 milions de dòlars de capitalització. El sector es va enfonsar després que els analistes de Deutsche Bank diguessin que una desacceleració als EUA és una preocupació creixent. A més, preocupa que la recuperació de la Xina estigui sent més feble del que s'esperava.

A més, Medioabanca ha pujat amb ganes a la borsa italiana després de publicar el seu Pla Estratègic.

Igualment, s'ha parlat que l'organisme britànic de defensa de la competència ha declarat que cinc bancs van infringir la llei del mercat de bons en intercanviar informació sensible. Són HSBC, Citi, Morgan Stanley, Deutsche Bank i Royal Bank of Canada.

A Espanya, el focus és sobre Repsol, que, segons El Confidencial, està interessat a vendre el 49% d'una cartera renovable de 600 MW.

L'IBEX ES DEIXA UN BUIT BAIXISTA

El selectiu es deixa un buit baixista que ens fa ser prudents a curt termini, comenten els analistes tècnics de Bolsamanía. L'índex s'acosta al suport del curt termini que presenta als 9.118 punts. "Si perd aquest nivell de preus, és probable que puguem acabar veient una extensió de les caigudes fins als mínims de començaments d'aquest mes de maig que va dibuixar als 8.967 punts", adverteixen.

Amb tot, a mitjà i llarg termini el seu aspecte tècnic continua sent clarament alcista, encara que només veurem un senyal de fortalesa si aconsegueix superar la resistència de 9.334 punts.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0756 dòlars (-0,11%). El petroli puja un 2%. El Brent se situa als 78,32 dòlars i el WTI, als 74,40 dòlars.

L'or cedeix un 0,1% (1.971 dòlars) i la plata cedeix un 1,2% (23,33 dòlars).

El bitcoin retalla posicions i cotitza als 26.292 dòlars, mentre que l'ethereum també perd i se situa als 1.791 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,715%.

Noticias relacionadas

contador