brokerreading

Les borses del Vell Continent han tancat amb les fortes caigudes que han marcat tota la sessió (Ibex: -1,44%, 7.447) després de les negatives previsions de la Comissió Europea. Brussel·les espera que la zona euro es contraurà un històric 8,7% el 2020. Respecte a Espanya, preveu una reculada del PIB de gairebé un 11%. Dins de l'Ibex gran part dels títols han cotitzat en vermell, destacant les caigudes de Meliá, Colonial, Enagás, Ence o Telefónica.

  • 10.729,50
  • -0,33%

Les borses xineses han tornat a pujar aquesta matinada després de les fortes alces de la sessió d'ahir. Pequín no ha informat de cap nova infecció per Covid-19 per primera vegada des de fa un mes. Mentrestant, a Austràlia, l'estat de Victoria està considerant un tancament total de quatre setmanes, ja que el nombre de noves infeccions continua augmentant. Ahir s'hi van registrar 191 nous casos.

El Banc de la Reserva d'Austràlia va mantenir els tipus sense canvis al 0,25% després de la seva reunió de política monetària d'aquest matí. L'organisme ha subratllat que no augmentarà tipus fins que l'IPC no es mantingui en l'objectiu i s'avanci cap a la plena ocupació.

Als Estats Units, l'ISM no manufacturer va sorprendre aquest dilluns i va rebotar fins a 57,1, la qual cosa suggereix que la recuperació del sector de serveis estava en marxa al juny. No obstant això, el sector dels serveis no està encara fora de perill, ja que el ressorgiment dels casos de Covid als grans estats de Florida, Texas i Califòrnia pot haver perjudicat el consum i l'activitat dels serveis al juliol.

Quant a l'aspecte tècnic de l'Ibex, va començar la setmana atacant la resistència dels 7.600 punts, preus que va arribar a superar al llarg d'aquest dilluns. Al tancament, no obstant això, va acabar donant forma a una figura d'indecisió que ens podria fer pensar en uns descensos amb l'objectiu de cobrir el buit alcista que va deixar ahir a 7.400 punts, indica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch. "Només veuríem un senyal de fortalesa amb la superació de la resistència dels 7.663 punts, màxims del buit baixista de l'11 de juny. La superació d'aquests preus ens faria pensar en una extensió dels guanys fins al nivell dels 8.000 punts", afegeix.

Finalment, assenyalar que la producció industrial d'Alemanya de maig va registrar una pujada mensual del 7,8% enfront de l'estimació del +10% i la caiguda del -17,5% del mes anterior.

Noticias relacionadas

contador