ep valores del ibex en el palacio de la bolsa de madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'Ibex continua avançant per sobre dels 8.000 punts (+0,26%. 8.035 punts) després d'aconseguir tancar aquest dimecres superant aquest nivell. El selectiu lluita ara per anul·lar el buit baixista del passat 22 de gener. "A curt termini la resistència clau es troba en els 8.122 punts. Un tancament per sobre d'aquest nivell de preus seria el senyal que ens faria pensar en una extensió dels guanys fins als màxims anuals que presenta en els 8.439 punts. Per sota, el suport que no perdrem de vista es troba en els 7.663 punts", expliquen els experts de Bolsamanía.

  • 11.339,50
  • 0,10%

En l'àmbit empresarial, es continuen mirant els resultats, amb els comptes de Naturgy a Espanya (va perdre 347 milions en 2020 després d'una nova depreciació d'actius en el quart trimestre), i les de Deutsche Bank o Roche a Europa.

Un altre assumpte del qual es parla aquest dijous és la possibilitat que el Govern de Joe Biden ferm finalment el paquet d'ajuda. El president estatunidenc està decidit a gastar 1,9 bilions de dòlars per a ajudar a l'economia estatunidenca, però a curt termini podria haver de conformar-se amb un paquet de 618.000 milions de dòlars, que comptaria amb el suport d'un grup de senadors republicans.

D'altra banda, cal recordar que aquest dimecres es va publicar l'informe ADP d'ocupació als EUA, avançament de les dades oficials del divendres. L'economia americana va crear 174.000 ocupacions el mes passat, segons aquesta consultora privada, xifra que ha superat clarament la previsió de 49.000. A més, la destrucció d'ocupació de desembre s'ha revisat a la baixa fins a -78.000 des de -123.000. Avui es publiquen les peticions setmanals de desocupació a l'altre costat de l'Atlàntic.

Per part seva, mentre es va diluint la 'Reddit-mania', estan sortint notícies que mostren que els que s'han beneficiat realment amb GameStop han estat grans fons, no els foreros que aparentment van actuar de manera altruista i intentant salvar a l'empresa. Els reguladors estatunidencs estan analitzant el que ha ocorregut. A Espanya, la CNMV ha llançat un missatge als detallistes advertint-los que han d'extremar la preocupació davant aquesta mena de conductes i formes de conducta.

Finalment, els inversors segueixen molt pendents d'Itàlia després que Mario Draghi hagi acceptat formar Govern al país. "En els últims anys, el Moviment 5 Estrelles i la Lliga han cobrat protagonisme. Tots dos han de prendre encara la decisió de si treballar amb el Sr. Draghi o no", apunten els experts de CMC Markets.

Noticias relacionadas