ep fachada del edificio de la bolsa de madrid tras experimentar el ibex 35 un ascenso del 073 en la
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'Ibex es mostra erràtic aquest dijous i oscil·la entre caigudes i pujades marginals, de no més d'un 0,4%, que l'han portat del verd al vermell durant tota la sessió, amb un to similar al de les borses europees que es mostren indecises. Els parquets del Vell Continent estan digerint el ral·li que ha recorregut Wall Street aquest dimecres i Àsia, amb el S&P 500 pujant gairebé un 1,5%, a punt de marcar nous màxims, i el Nikkei nipó amb alces de gairebé un 2%. El selectiu nacional continuarà tractant de mantenir-se en guanys, de camí als 7.664 punts, on es troba la següent resistència.

La banca cedeix menys de l'1%, després de ser un dels motors del selectiu aquest dimecres, amb alces de la sectorial que es van estendre als valors bancaris del Mercat Continu, com Liberbank i Unicaja que pugen al voltant d'un 2% i continuen acaparant els rumors sobre una operació corporativa entre la banca mitjana. Els títols relacionats amb el turisme continuen donant una de freda i una de calenta enmig de gran volatilitat per a aquest sector molt afectat per la crisi de la pandèmia. Els valors que més cauen són ArcelorMittal (-2,32%) i Endesa, Xarxa Elèctrica i Repsol, que es deixen un 1%. IAG i Meliá s'han donat la volta després d'una arrencada en vermell i estan plans. Els que més pugen a mitja sessió són Ence (+1,16%) i Telefónica (+1%).

Aquest dijous ha transcendit que Itàlia sotmetrà a test de COVID-19 a tots els viatgers procedents de països de risc, com Espanya, Croàcia, Grècia i Malta, segons ha informat el diari 'Corriere della Sera'. Aquesta setmana, Grècia sol·licitarà, a partir del 17 d'agost, als viatgers procedents de diversos països, inclòs Espanya, proves negatives de coronavirus i ordenarà el tancament nocturn de la restauració en algunes zones del país. Totes dues nacions s'uneixen als nombrosos països, entre els quals 15 europeus, que imposen restriccions al turisme espanyol amb la condició de contenir els contagis per Covid.

Per part seva, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha assenyalat que espera arribar a un acord "en els pròxims mesos" sobre l'extensió més enllà de setembre dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTE) en el sector turístic.

Aquest dijous s'espera un dia tranquil en l'apartat de les referències macro, amb la dada de peticions de desocupació dels EUA com el més rellevant de la jornada. A Espanya s'ha conegut l'IPC harmonitzat de juliol, que ha baixat tres dècimes, fins al -0,6%, i suma quatre mesos en taxes negatives, mentre que a Alemanya, els preus han caigut per primera vegada en quatre anys a causa de la retallada en l'IVA.

En altres notícies, els mercats també encaixen l'anunci dels EUA que manté els aranzels que va imposar a la Unió Europea en un 15% per als productes d'aviació civil i un 25% per als altres, entre els quals s'inclouen el vi o l'oli, per un valor total de 7.500 milions de dòlars. En els canvis de la llista -que han qualificat com a "canvis modestos"- s'han tret productes de Grècia i Regne Unit, i s'han sumat uns altres de França i Alemanya. Les modificacions anunciades aquest dijous entraran en vigor l'1 de setembre de 2020.

En divises, l'euro/dòlar es manté en el mateix rang estret dels últims dies i al tancament de les borses europees se situava en 1,1790 i en aquests moments en 1,1813. La lliura es deprecia lleugerament fins a 0,9045 lliures per euro i en aquests moments cotitza a 0,9039. En matèries primeres, el futur del *Brent puja +1,8% fins a 45,30 d/barril i en aquests moments es manté en el mateix nivell. L'or ha rebotat amb força després de la forta correcció del dia anterior fins a 1.938 d/unça (+1,4%) on es mantenia aquest matí.

Noticias relacionadas

contador