ep el edificio de la bolsa en madrid aparece hoy cerrado al publico despues de que el ibex 35 haya
Eduardo Parra - Europa Press

L'Ibex ha rebotat aquest dimecres (+0,86%, 6.706 punts), després de dues sessions dolentes, recolzat en els avanços d'ACS i en el bon comportament de les farmacèutiques (PharmaMar: +6,27%; Almirall: +3,11%). També ha pujat BBVA. L'entitat presidida per Carlos Torres puja amb ganes després d'elevar les seves estimacions per a enguany gràcies a la millora de Mèxic i després de comunicar la seva predisposició a reprendre el pagament del dividend. A més, també ha reconegut que està oberta a compres a Espanya, al contrari que el Santander, que ha remarcat que no hi té interès.

  • 11.027,80
  • -0,43%

L'auge dels valors del sector farmacèutic es produeix després que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, hagi anunciat que diversos laboratoris espanyols han arribat a acords per a començar a produir la vacuna.

El BBVA ha estat l'únic banc que s'ha deslliurat de les caigudes. Les seves principals competidores s'han posicionat en els últims llocs de la taula. Bankinter ha perdut un 4,66%, el Sabadell prop d'un 4%, i CaixaBank gairebé un 3%.

Europa està pendent també de la macro. Avui s'han publicat els PMI preliminars de setembre del Vell Continent. El manufacturer ha estat millor de l'esperat i que el mes anterior tant a Alemanya com a França, mentre que el serveis ha empitjorat en tots dos casos. A més, l'economia espanyola ha caigut un 17,8% entre abril i juny, menys de l'esperat, i entra en recessió. La resta de places europees avancen amb força (+1,7% de mitjana).

Wall Street torna al vermell a aquestes hores, després de rebotar la passada d'ahir després de les caigudes de la sessió prèvia. És notícia també el 'Battery Day' de Tesla, que es va celebrar durant la nit. El conseller delegat de la companyia, Elon Musk, va oferir noves prediccions de lliurament per a 2020 a la reunió amb accionistes, en què l'empresa també va detallar un nou disseny de bateria que afirma que farà que els seus cotxes siguin més barats de produir.

Musk ha anticipat que espera que els lliuraments de vehicles augmentin entre un 30 i un 40% respecte a l'any passat, quan la companyia va informar de lliuraments de 367.500 vehicles. La nova orientació de Musk implica lliuraments d'entre 477.750 i 514.500 cotxes, un rang que abasta l'objectiu prèviament establert de lliurar mig milió de cotxes el 2020. Els títols de Tesla estan caient més d'un 6% en el mercat 'after hours'.

Pel que fa al coronavirus, el primer ministre britànic, Boris Johnson, va revertir aquest dimarts l'aixecament d'algunes mesures de bloqueig del Regne Unit per l'augment de casos al país, mentre que a Europa Continental també s'observa un fort augment de les infeccions. Els casos als EUA, per part seva, tornen a tenir una tendència a l'alça després de setmanes de disminució, encara que alguns experts en salut diuen que és massa aviat per a saber si la tendència ascendent continuarà. El virus s'ha cobrat més de 200.000 vides al país.

Finalment, quant a l'aspecte tècnic de l'Ibex, recordem que no té suport fins a la base del canal, la zona dels 6.480-6.500. Si perd aquests nivells se n'aniria cap als mínims de març, els 5.815 punts.

Noticias relacionadas

contador