ep logo de la bolsa de madrid en el interior del palacio de la bolsa ibex 35
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

L'Ibex es desinfla a aquestes hores (-0,05%) després d'obrir amb alces de l'1% després de superar aquest dimarts una altra resistència, en aquest cas els 7.654 punts, la qual cosa li deixa el camí lliure cap als 8.000 punts. Des que el selectiu espanyol va enfilar la senda alcista, coincidint amb el resultat electoral als Estats Units, està imparable. La passada jornada ho va fer millor que la resta de borses europees gràcies al bon comportament dels 'blue xips', i ara caldrà veure si és capaç de mantenir aquest ritme. Avui destaquen en el selectiu les fortes alces en Siemens Gamesa o IAG. En la part negativa criden l'atenció les retallades en Aena, Sabadell o Bankinter.

  • 11.334,90
  • -0,04%

"El seu aspecte tècnic per a les pròximes jornades és bo i sembla molt probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 8.000 punts. Molta cura, això sí, perquè podríem acabar veient, en qualsevol moment, un alt en el camí després d'un repunt del 22% en només vuit sessions", adverteix César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Els futurs estatunidencs cotitzen aquest dimecres amb alces moderades després que ahir Wall Street tanqués amb signe mixt i amb caigudes més destacades (-1,37%) en el Nasdaq.

"A mesura que els mercats financers s'entusiasmen amb la perspectiva d'una vacuna, s'ha vist una recollida de beneficis en les empreses que més s'han beneficiat de les conseqüències de la pandèmia. Això ajuda a explicar per què el Nasdaq, que ha liderat els guanys enguany, ha retrocedit per segon dia consecutiu. (...) L'abandonament de la tecnologia també ha donat lloc a una rotació cap a les àrees més tradicionals i abatudes del mercat, ja que els inversors aposten per un repunt econòmic cap a finals de la primera meitat de 2021, la qual cosa ajuda a bancs i accions energètiques a registrar alguns forts guanys", explica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets.

Hewson afegeix que les notícies sobre la vacuna, encara que positives, no canvien el fet que França, Alemanya i Regne Unit estan encara enmig de bloquejos econòmics parcials, mentre que les taxes d'infecció als EUA han continuat augmentant. "Tanmateix, ara com ara els mercats semblen contents i disposats a ignorar això i ara se centren en les potencials 'pastures verdes' d'un món post-pandèmic, amb una vacuna viable. Si això és prematur, només el temps ho dirà, però ara com ara els inversors estan contents muntats en aquesta ona particular fins que es trenqui", assenyala aquest expert.

A Àsia també s'han vist moviments dispars i poc cridaners aquesta matinada. El Nikkei, això sí, ho ha fet millor que la resta (+1,7%). Allí, ha pesat negativament que l'Administració Estatal de Regulació del Mercat de la Xina ha anunciat un conjunt de directrius preliminars destinades a frenar el comportament monopolístic en les plataformes d'Internet. Les accions dels gegants tecnològics xinesos Alibaba, Tencent, Jd.com i Meituan s'han desplomat en bossa després de la notícia.

Quant a esdeveniments en l'agenda d'aquest dimecres, destaca que parlaran Christine Lagarde i Luis de Guindos, presidenta i vicepresident del Banc Central Europeu (BCE).

Noticias relacionadas

contador