ep bolsa- el ibex 35 cede un 043 en la media sesion pero aguanta sobre los 8100 puntos
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

L'Ibex es dóna la volta a aquestes hores després de començar la jornada en positiu recolzada en els avanços d'Acciona o Repsol. Solaria, PharmaMar, Amadeus, ACS o Iberdrola estan entre els títols que més cedeixen del selectiu, que es deixa un 0,10% (8.116 punts) i acumularia amb aquesta la seva tercera jornada consecutiva de descensos després de caure ahir i el dimarts.

  • 11.327,70
  • 0,25%

Els futurs americans vénen amb caigudes del 0,3% de mitjana mentre que a Àsia han dominat els números vermells aquest dijous. A la Xina, la setmana festiva per l'Any Nou Piga acaba amb unes dades esperançadores. Els xinesos s'han gastat 127.000 milions de dòlars aquesta setmana, un 5% més que l'any passat.

ATENTS A LES ENERGÈTIQUES I ELS SEUS PLANS AMB LES RENOVABLES

Repsol avança un 2% aquest dijous després d'anunciar unes pèrdues de 3.289 milions en 2020, encara que el benefici ajustat va ser de 600 milions, superant les previsions dels analistes. Acciona, per part seva, es dispara un 8% després de confirmar que el seu consell debat avui la sortida a bossa de la seva filial de renovables.

En l'àmbit empresarial, avui s'han conegut molts resultats, com els de Credit Suisse, Barclays, Airbus o Carrefour, entre altres.

ULL A LA INFLACIÓ

La inflació continua sent el gran tema en els mercats avui dia. La pujada que s'espera en 2021 i l'impacte que aquesta podria tenir en les mesures dels bancs centrals, així com l'impacte que s'està veient en el mercat de bons, té preocupats als inversors.

Aquest dimecres es van publicar les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), que van confirmar que el banc central pensa que l'augment previst de la inflació en els pròxims mesos és transitori. "Encara que les xifres d'inflació als EUA augmentaran en els pròxims mesos degut a l'efecte de base, la folgança del mercat laboral és tan gran que, en la nostra opinió, és improbable que es produeixi una espiral de preus i salaris que condueixi a una inflació elevada i sostinguda", afirmen els experts de Rabobank.

Aquest dijous es publiquen les actes de l'última reunió del Banc Central Europeu (BCE).

ALTRES MERCATS

L'euro cotitza ara a 1,2069 dòlars. El petroli puja més d'un 0,4, amb el *Brent en 64,57 dòlars, i el *West Texas en 61,34 dòlars.

L'or puja ara un 0,7%, fins als 1.785 dòlars, i la plata cau un 0,16%, fins als 27,27 dòlars.

El bitcoin cau un 1% (51.775 dòlars) i el ethereum avança un 3,8%, fins als 1.899 dòlars.

Noticias relacionadas

contador