ep senal en la calle que indica la bolsa en madrid cerrada hoy al publico despues de que el ibex 35
Eduardo Parra - Europa Press

Últim dia de la setmana i últim dia del mes, un mes en què no hi ha hagut salvació per a l'Ibex. El selectiu espanyol s'ha desplomat aquests últims 31 dies prop d'un 5%. Ja s'estava comportant clarament amb més feblesa que la resta de places europees i els resultats que s'han publicat en tromba aquesta setmana, molt afectats per la Covid-19, han acabat per donar-li el cop de gràcia. El selectiu s'ha deixat aquest divendres un 1,7% i ha perdut els 6.900 punts. I, la qual cosa és pitjor, ha perdut suports, la qual cosa neteja el camí cap al nivell dels 6.400 punts.

  • 10.729,50
  • -0,33%

Al selectiu s'han imposat les caigudes i han estat molt pocs els valors que han aconseguit tancar en verd. Liderant les pujades ha estat Viscofan. Ha avançat més d'un 7% després de presentar ahir uns comptes molt positius. Ha guanyat durant els sis primers mesos de l'any 57,3 milions d'euros.

"Molt, molt mal senyal de l'Ibex 35 aquest dijous, després d'acabar amb pèrdues del 2,91% i tancar per sota del suport clau dels 7.062 punts. De cara a les jornades vinents és molt possible que acabi cobrint el buit alcista dels 6.856 punts. Si no aconsegueix mantenir aquests nivells, el més normal és que puguem acabar veient una extensió de les caigudes fins al nivell dels 6.400 punts. No apreciarem cap senyal de fortalesa mentre segueixi per sota dels 7.663 punts, preus prop d'un 10% per sobre dels actuals", explica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Wath.

Aquest divendres, de nou, els resultats són protagonistes. Han presentat les seves xifres Sabadell i CaixaBank, amb un fort impacte del virus i amb provisions de 1.089 milions i 1.155 milions aquest primer semestre, respectivament. A més, IAG ha anunciat pèrdues durant aquest període de 3.806 milions i ha confirmat que proposarà una ampliació de capital de 2.750 milions, una ampliació que subscriurà Qatar Airways.

A tot això cal sumar-hi les xifres que les grans tecnològiques van publicar anit a Wall Street, sense oblidar la patacada que van patir aquest dijous les companyies que van anunciar comptes a Espanya (BBVA, Telefónica...) i que van portar al selectiu a perdre nivells de suport clau.

A l'altre costat de l'Atlàntic s'imposen els dubtes, i al tancament del mercat europeu els principals índexs de Wall Street cotitzen amb signe mixt. Només el Dow Jones retrocedeix a aquestes hores del divendres, recula prop d'un 0,4%.

La macro també passa a un primer pla en aquesta última sessió mensual. El PIB de la zona euro sofreix un enfonsament sense precedents del 12,1% al segon trimestre. Mentrestant, Espanya ha anunciat un enfonsament històric del PIB del 18,5% al segon trimestre, amb l'entrada del país en recessió. A França, mentrestant, el PIB es va enfonsar un 13,8%, i el d'Itàlia va caure un 12,4%.

Noticias relacionadas

contador