ep bolsa- el ibex 35 se da la vuelta a media sesion -061 y cae hasta los 8000 puntos
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Els índexs europeus segueixen amb la seva tònica de tranquil·litat aquest dimarts. L'Ibex, després de ser el millor en la passada jornada (+1%), ara és el pitjor (-0,67%. 8.652 punts). Dins del selectiu destaquen les caigudes en Enagás després de publicar els seus comptes (el benefici va descendir un 22% en el primer trimestre pels menors ingressos regulats), mentre que també cedeix de manera cridanera Telefònica després d'aquest anunci de creació de la Superliga. En el costat positiu criden l'atenció les alces de ArcelorMittal o Acerinox, encara que menors al punt percentual en tots dos casos.

  • 10.729,50
  • -0,33%

En l'àmbit empresarial, BBVA reuneix els seus accionistes i CaixaBank informa els sindicats sobre els seus plans per a retallar plantilla. En el pla macro, la taxa ILO de desocupació al Regne Unit va caure fins al 4,9% al febrer enfront del 5,1% estimat i al 5% previ.

Cal destacar també l'enfonsament que s'està veient en les tabaqueres europees després que ahir caiguessin a Wall Street després de conèixer-se els plans de Joe Biden. El president dels EUA tindria intenció d'endurir la legislació actual per a reduir la quantitat de nicotina per cigar.

Wall Street va acabar aquest dilluns amb caigudes d'entre el 0,4% en el cas del Dow Jones i el 0,98% en el Nasdaq. Després del tancament es van conèixer els resultats d'IBM, que puja un 3% en el 'after hours' després de guanyar 1,77 dòlars per acció en el primer trimestre enfront dels 1,63 dòlars esperats pel consens. Atents avui als resultats de Netflix que es publiquen després del tancament.

A Àsia s'ha viscut una sessió de signe mixt, amb caigudes destacades del 2% en el Nikkei. El banc central xinès, que es reunia avui, finalment no ha tocat tipus.

LA PRUDÈNCIA D'XI JINPING

El president xinès, Xi Jinping, ha dit aquest dimarts que el seu país no buscarà l'hegemonia independentment del poderós que arribi a ser i va demanar una governança mundial "més justa i equitativa".

"Per molt fort que es faci, la Xina mai buscarà l'hegemonia, l'expansió o una esfera d'influència, ni participarà en una carrera armamentística", va dir Xi en la cerimònia d'obertura del Fòrum anual de Boao per a Àsia, a la província xinesa de Hainan.

Xi també ha presentat a la Xina com a defensora de la globalització i del sistema de comerç multilateral, afirmant que les normes internacionals no han de ser establertes per un o uns pocs països.

Sense nomenar cap país, Xi ha afirmat que les grans nacions haurien de comportar-se d'una manera "d'acord amb el seu estatus i amb un major sentit de la responsabilitat".

L'EMA ES PRONUNCIA SOBRE JOHNSON & JOHNSON

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) té previst publicar una recomanació científica aquest mateix dimarts sobre la vacuna de Johnson & Johnson, que a Europa es comercialitza sota la marca Janssen.

El doctor Anthony Fauci, assessor principal a la Casa Blanca sobre la pandèmia, espera que divendres que ve els EUA prengui una decisió sobre aquesta vacuna.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,2059 dòlars. El petroli puja un 1%, amb el Brent en 67,74 dòlars i el West Texas en 64 dòlars.

L'or i la plata avancen moderadament, amb el primer en 1.772 dòlars i el segon en 25,96 dòlars.

El bitcoin i l'ethereum retallen posicions fins als 55.142 dòlars i els 2.131 dòlars, respectivament.

Les rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa en el 1,621%.

Noticias relacionadas

contador