ep varias personas frente a los paneles de valores del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a
Marta Fernández Jara - Europa Press

L'IBEX 35ha tancat amb pujades molt moderades (+0,06%, 8.841,60 punts), mentre les grans borses europees han cedit posicions, després del bon tancament de dilluns, quan el selectiu espanyol va acabar per sobre dels 8.800 punts. Cal recordar que l'índex té la següent resistència als 9.000 punts i el primer suport, al nivell dels 8.600 punts.

  • 10.963,10
  • -1,24%

Dins de l'IBEX han destacat les pujades en Repsol i Solaria. La petroliera ha marcat màxims històrics després de rebre una oferta de compra pel 25% del negoci de petroli i gas per part del fons nord-americà EIG.

Almirall també ha pujat després d'anunciar bons resultats de lebrikizumab per a dermatitis atòpica.

Al costat negatiu, els pitjors han estat Fluidra i grans valors com Telefónica, BBVA i Santander.

Per la seva banda, Inditex, que demà serà protagonista, perquè presenta els resultats del primer trimestre fiscal, s'ha capgirat i ha tancat en positiu.

Wall Street va acabar la jornada passada amb moderades alça i lluny de màxims intradia per la pujada en el rendiment dels bons, encara que després d'una obertura baixista ara cotitza en positiu, mentre a l'Àsia s'ha viscut un dia amb signe mixt a les borses.

Hi destaca el que ha fet el Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA), que ha donat continuïtat a la decisió de pujar els tipus d'interès al maig en 25 punts bàsics i ha augmentat el tipus d'interès general en 50 punts bàsics, superant les expectatives del consens.

A més, el Banc Mundial ha retallat les previsions de creixement per a l'economia global i ha alertat que "molts països tindran difícil evitar una recessió".

ESPERANT EL BCE

A l'espera del que faci el Banc Central Europeu (BCE) aquest dijous, l'agenda d'avui dimarts està força buida de referències, similar al que es va veure a la sessió passada. Pel que fa al BCE, les cròniques assenyalen que aquesta setmana comença una nova era de política monetària.

"Poques vegades el Banc Central Europeu havia assenyalat amb tanta antelació el resultat probable d'una reunió de política monetària important com ho ha fet aquesta vegada", assenyalen els experts de Berenberg.

“El missatge al blog, inusualment explícit, que la presidenta del BCE, Christine Lagarde, va publicar el 23 de maig, no deixa cap dubte. (…) El BCE probablement anunciï (dijous) la fi de les compres netes d'actius per a principis de juliol; prepararà el camí per pujar els tipus d'interès, probablement 25 punts bàsics cadascun, durant les dues properes reunions de política monetària, el 21 de juliol i el 8 de setembre; i admetrà que la inflació serà més persistent del que esperava anteriorment, eliminant finalment els últims vestigis que la inflació pugui tornar a estar per sota de l'objectiu del 2% del BCE de manera sostinguda en un futur proper”, afegeixen.

BORIS JOHNSON SOBREVIU

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va aconseguir superar aquest dilluns el vot de confiança al qual es va enfrontar al si del seu partit. El líder va aconseguir 211 dels 180 vots necessaris per mantenir-se al càrrec. La victòria permet a Johnson que no se celebri una nova moció de confiança sobre la seva figura fins d'aquí a un any.

La lliura amb prou feines va reaccionar al resultat de la votació de confiança. Els mercats estan més preocupats per la direcció de l'economia del Regne Unit i els intents del Banc d'Anglaterra per solucionar la situació”, indiquen els experts de CMC Markets al seu informe diari.

LES NOVETATS D'APPLE

Apple ha presentat la revisió més important del seu popular ordinador portàtil MacBook Air en més d'una dècada, amb un disseny renovat, nous colors i un processador M2 més ràpid de la seva línia de xips pròpia.

La companyia va mostrar el portàtil actualitzat aquest dilluns a la seva Conferència Mundial de Desenvolupadors, un esdeveniment que se centra en les actualitzacions de programari per a l'iPhone i altres dispositius i que s'estendrà fins divendres.

El nou Air afegeix una altra màquina a la lucrativa línia d'ordinadors de la companyia, que ha vist augmentar els ingressos des que va abandonar els xips d'Intel el 2020.

ALTRES MERCATS

L'euro canvia a 1,0653 dòlars (-0,33%). El petroli cau lleugerament. El Brent es manté enganxat als 120 dòlars (119,24 dòlars), igual que el West Texas (118,29 dòlars).

L'or puja un 0,1% (1.846 dòlars) i la plata perd un 0,7% (21,94 dòlars).

El bitcoin cedeix amb força un 6% (29.494 dòlars), semblant a l'ethereum (1.751 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,01% i la del bo espanyol a 10 anys baixa al 2,42%.

Noticias relacionadas

contador