luz bitcoin

Pocs canvis aquest dijous en el bitcoin, que segueix deprimit al voltant dels 50.000 dòlars, nivell de preus que no aconsegueix sostenir del tot. Tot i això, el seu comportament de les últimes jornades suggereix una clara consolidació després de la caiguda del cap de setmana passat del 20%, amb un suport de curt termini als 46.000 dòlars, mentre la resistència continua sent a l'àrea dels 53.000-55.000, preus que van servir com a suport a la fase anterior.

  • 60.962,99$
  • 0,20%

El rebot impulsat per la gana pel risc que hem vist als mercats ha ajudat a la recuperació de les criptomonedes, “però encara semblen vulnerables després de la caiguda del cap de setmana i qualsevol canvi sobtat en ànim dels inversors podria desencadenar una altra caiguda”, comenta Craig Erlam, analista d'Oanda.

La criptomoneda més gran del món està atrapada en una tendència baixista a curt termini, definida pels màxims decreixents de cotització de l'últim mes. “Si es manté per sobre dels 50.000 dòlars, la propera prova se situa al voltant dels 53.500 dòlars, i un moviment per sobre el deixaria en una posició molt més forta i potser assenyalaria el final de la correcció”, apunta Erlam. Els analistes es mostren optimistes, però, ja que els indicadors tècnics semblen sobrevenuts i les altcoins comencen a mostrar signes de tenir ganes de rebotar, amb l'ethereum, que va perdre al voltant del 10% durant la recent correcció del mercat, liderant els guanys. La capitalització total segueix al voltant dels 2,36 bilions de dòlars.

Les pors que han llastat la resta de mercats financers a les últimes setmanes han incidit en la gana per les criptodivises. És a dir: la desacceleració de l'economia nord-americana o els temors de la nova variant del coronavirus, òmicron. De fet, els experts criden l'atenció sobre el fet que l'actiu digital s'ha comportat més aviat com un valor de risc que com un refugi, cosa que ha causat que caigui d'acord amb la resta del mercat.

Tot i això, els analistes tècnics alerten que el panorama a mitjà termini continua sent alcista per a la més cotitzada de les monedes digitals. Però una enquesta de Natixis entre 500 inversors institucionals de diversos països -entre els quals quatre bancs centrals, més de 20 fons sobirans i més de 150 plans de pensions corporatius-, indica que després de l'auge d'aquesta classe d'inversions després de l'últim any, són el "principal candidat" per a una "correcció important" el 2022.

COMPAREIXENÇA DAVANT EL CONGRÉS DELS EUA DELS CEO DE LES PLATAFORMES DE CRIPTOS

Durant les últimes hores ha estat notícia la compareixença de diversos directors generals de les principals empreses de criptomonedes dels Estats Units davant del Congrés dels EUA. Alguns semblaven presentar un front unit per instar els legisladors a proporcionar un marc regulador clar per a les criptomonedes.

A l'audiència de dimecres, titulada Els actius digitals i el futur de les finances: Comprendre els reptes i els beneficis de la innovació financera als Estats Units, el conseller delegat de Circle, Jeremy Allaire, el conseller delegat d'FTX, Sam Bankman- Fried, el conseller delegat de Bitfury, Brian Brooks, el conseller delegat de Paxos, Chad Cascarilla, la consellera delegada de la Fundació per al Desenvolupament d'Stellar, Denelle Dixon, i Alesia Haas, directora financera de Coinbase i consellera delegada de la seva filial als Estats Units, van explicar als legisladors nord-americans els reptes als quals s'enfronten les seves empreses com a emissors d'stablecoin i com a borses d'actius digitals.

'ARROW GLACIER' D'ETHEREUM

La xarxa Ethereum, la cadena de blocs de la criptomoneda número dos del mercat, segueix amb els passos que la seva comunitat de desenvolupadors ha fixat per a la seva transició a un model prova de participació des de l'actual prova de treball. L'arribada d'Ethreum 2.0, o Eth2, està prevista per al 2022 i s'espera que representi un catalitzador per al valor d'aquest criptoactiu fins als 10.000 dòlars, segons algunes previsions. Molt més propera en el temps, l'actualització 'Arrow Glacier' no es preveu que afecti els inversors.

Programada per al 9 de desembre, aquesta millora de la xarxa Ethereum succeeix a les actualitzacions Berlin, London i Altair i com a única proposta inclosa a l'actualització segons el desenvolupador líder d'Ethereum, Tim Beiko, inclou l'EIP-4345, que descarta la bomba de la dificultat, “amb sort per darrera vegada”, fins al juny del 2022. Es preveu que llavors s'hagi realitzat la fusió i la xarxa funcionarà amb el consentiment de la prova de participació.

contador