cb ray dalio sh211

Si el bitcoin acaba tenint èxit entre el gran públic i es converteix realment en un mitjà de pagament mainstream, "els reguladors el mataran". Aquesta és la funesta advertència del llegendari inversor i fundador del major fons de cobertura del món, Bridgewater Associates, sobre l'actiu digital més cotitzat.

"Crec que al final, si té molt d'èxit, intentaran matar-lo i acabaran aconseguint-ho. I crec que el mataran, perquè tenen formes de fer-ho", ha dit Dalio al programa Squawk Box de la CNBC durant la conferència SALT a Nova York.

L'inversor ha subratllat també les diferències entre els governs de diversos països: "Tens El Salvador assumint-la i tens l'Índia i la Xina desfent-ne. I tens els Estats Units parlant de com regular-la i encara podria ser controlat".

Els reguladors nord-americans han intensificat la seva supervisió del volàtil espai de les criptodivises. El president de la Comissió de Valors i Borsa (SEC per les sigles en anglès), Gary Gensler, va dir dimarts que el principal regulador del Wall Street està treballant hores extres per crear un conjunt de normes que protegeixin els inversors mitjançant una millor regulació dels milers de nous actius i monedes digitals.

Al juny, El Salvador es va convertir en el primer país en adoptar el bitcoin com a moneda de curs legal. Mentrestant, s'espera que l'Índia proposi una llei que prohibeixi les criptodivises i penalitzi els miners i comerciants. La Xina ha començat a prendre mesures enèrgiques contra els mercats de monedes digitals, ordenant els miners que tanquin les seves operacions.

Pel que fa al valor de la moneda digital, Dalio ha declarat que el bitcoin no té valor intrínsec, cosa que significa que l'actiu no té valor fonamental i objectiu. "Hi ha tantes coses en una perspectiva històrica que no tenien valor intrínsec i tenien valor percebut. I després es va escalfar i es va refredar. Pot ser de qualsevol manera. Només cal saber què és. Podrien ser com les tulipes a Holanda", ha incidit el gestor.

Així i tot, el multimilionari inversor ha reconegut que el bitcoin és una bona alternativa a l'efectiu, i ha reiterat que posseeix un percentatge menor del token digital en comparació amb la seva exposició a l'or a la cartera.

"Crec que val la pena considerar totes les alternatives a l'efectiu i totes les alternatives als altres actius financers. El bitcoin és una possibilitat. Tinc una certa quantitat de diners en bitcoins", ha declarat Dalio. "És un èxit sorprenent haver-ho portat fins on està ara a través del temps".

La moneda digital s'ha multiplicat per més de quatre durant els últims 12 mesos i dimecres rondava als 47.500 dòlars. A principis d'any va arribar a un màxim de 60.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador