bitcoincbbit11

Senyal alcista en el bitcoin (BTC)? Segons dades de la companyia d'anàlisi blockchain Glassnode, el percentatge de bitcoin que no s'ha mogut almenys durant un any ha marcat un nou màxim històric del 67,037% i el percentatge de BTC que no s'ha mogut durant almenys cinc anys va assolir també un altre màxim històric del 28,269%. A més, l'estudi de Glassnode mostra també que s'està produint un èxode massiu fora dels exchanges.

D'acord amb aquestes xifres, les borses de criptomonedes tenen menys BTC per comprar que en qualsevol altre moment des de principis de 2018. De la mateixa manera, també la quantitat d'oferta activa per darrera vegada fa almenys 10 anys acaba d'assolir un nou màxim històric de 2,64 milions de BTC, un 16% més que el saldo total de les borses de criptomonedes.

Es creu que una sortida neta és un senyal alcista, ja que els inversors que treuen les seves tinences de les borses de criptomonedes solen fer-ho per mantenir-les fora de perill a llarg termini, fora de perill d'hackejos i fallides. A més, els criptovalors que no son en una borsa no estan immediatament disponibles per a la venda.

“Ara hi ha més bitcoin que no s'ha mogut en almenys 10 anys que als exchanges. Una estadística salvatge”, ha assenyalat William Clemente, cofundador de la companyia de recerca sobre bitcoin Reflexivity.

Segons mostra el gràfic de Glassnode, hi ha un percentatge palanquejat des del naixement de la cadena de blocs. Els experts assenyalen que això es pot deure al fet que gran part d'aquests bitcoins palanquejats poden ser a causa de carteres d'usuaris que van perdre les claus d'accés als primers dies de la xarxa, quan tenien poc o cap valor i sovint es regalaven. La corba va començar a aplanar-se el 2021, uns deu anys després que el bitcoin superés el dòlar de valor.

Segons la companyia d'anàlisi, les tinences de bitcoin dels grans 'exchanges' han caigut en picat des dels primers compassos del mercat baixista del 2022 fins a situar-se recentment un 29% per sota del seu nivell a aquestes alçades del 2021. Al mateix temps, el nombre d'adreces de bitcoin que posseeixen almenys 1 BTC va assolir un nou màxim històric de 982.932.

Sigui com sigui, molts experts segueixen sense creure que hi pugui haver un rebot del bitcoin o que, si n'hi ha, pugui ser sostenible. Alguns opinen que es tracta d'un parany del mercat baixista, ja que el rebot dels actius digitals coincideix amb el de valors que van ser els grans perdedors del 2022. Altres, com Michael van de Pöppe, creuen que el bitcoin es podria dirigir cap als 40.000 dòlars… per després patir una dura correcció fins als 20.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador