ep archivo   bitcoin 20221129130304
BSM.UPF.EDU - Archivo

El mercat de les criptomonedes continua amb les seves anades i vingudes. En aquesta ocasió, el bitcoin (BTC) acumula pujades del 2% a les últimes 24 hores i supera els 23.700 dòlars; l'ethereum (ETH), per part seva, repunta un 1,9% i se situa als 1.650 dòlars. Els dos criptovalors cotitzen pràcticament plans en aquests moments.

El preu de les dues majors criptos ha estat fluctuant de forma sensible durant les últimes sessions amb els alcistes incapaços d'impulsar-lo i els baixistes, d'enfonsar-lo. De fet, les dades de la companyia d'anàlisi de la cadena de blocs CoinGlass mostren una divisió gairebé equitativa entre posicions llargues i curtes en el BTC i l'ETH.

Al mateix temps que les notícies a l'espai de les 'criptos' no són particularment positives, les dades macroeconòmiques tampoc no posen de la seva part per alleujar el sentiment. La divisió entre analistes sobre les 'criptos' és total: en aquests moments, el bitcoin tan aviat pot trencar la resistència dels 25.000 dòlars i continuar el repunt del gener, com dirigir-se cap als 20.000 dòlars i enfonsar-se encara més.

Entre aquests últims hi ha Katie Stockton, fundadora i sòcia directora de Fairlead Strategies, que considera que la criptomoneda reina està “sobrecomprada” i això farà que sigui difícil que superi la important resistència que presenta des de fa setmanes.

I les xifres macro, com hem dit, no estan posant de part seva. La mala lectura del gener de la inflació PCE, l'indicador favorit de la Reserva Federal (Fed), va sumir el mercat a la incertesa actual. Caldrà estar pendents a les dades de desocupació setmanals d'aquest dijous per poder prendre millor el pols a la situació.

Sigui com sigui, la veritat és que el mercat cada cop s'inclina més cap a un enduriment de la postura de la Fed, cosa que en el passat recent ha suposat importants revessos per al preu dels actius digitals. Segons l'eina FedWatch de CME, la probabilitat que la Fed emprengui una pujada de 50 punts bàsics en els tipus d'interès és del 26%. Fa menys d'un mes, només atorgaven un 6% de probabilitat a aquest escenari.

Cal destacar que Robinhood ha rebut una citació de la SEC perquè aporti informació sobre el seu negoci de 'criptos', el qual segueix sense enlairar-se segons s'ha pogut comprovar als seus últims resultats. Per la seva banda, Coinbase ha anunciat que suspendrà la negociació de Binance USD (BUSD) el proper 13 de març.

A la resta del mercat, pujades del 2% en ripple (XRP), polygon (MATIC) i la solana (SOL). Litecoin (LTC) repunta un 3%.

contador